Dolar 32,5441
%-0.01
Euro 34,8284
%-0.11
Altın 2.429,280
%-0.03
Bist-100 9.710,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sabancı’nın projesi için nihai karar verildi

Sabancı’nın projesi için nihai karar verildi

Sabancı Holding’e ait EnerjiSa Enerji Üretim A.Ş.’nin geçtiğimiz yıl ÇED sürecini başlattığı İzmir’in Kiraz ilçesinde de 2 bölgeyi etkileyecek olan Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi Projesi için süreç tamamlandı. Proje için nihai karar verilirken proje hakkında 10 gün içerisinde Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na itiraz ve öneri sunulabilecek.

  • Ege Postası
  • 01.11.2022 - 09:43

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Sabancı Holding’in, İzmir’in Kiraz ilçesini de içine alan 4 bölgede kurmak istediği Rüzgar Enerji Santrali (RES) için son aşamaya gelindi. 

Ülkenin dört bir yanında RES'leri olan Sabancı Holding’e ait EnerjiSa Enerji Üretim A.Ş., geçtiğimiz yıl Aydın ili Nazilli ve Kuyucak ilçeleri, Yukarıyakacık ve Aşağıyakacık Mahalleleri, Manisa ili Alaşehir ilçesi, Kestanederesi Mahallesi ve İzmir ili Kiraz ilçesi Akpınar Mahallesi mevkiilerinde Rüzgar Enerji Santrali (RES) için harekete geçti. Firma, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporunu Çevre,  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sunmuştu.

385 milyon liraya mal olması beklenen Kestanederesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Mobil Kırma Eleme Tesisi Projesi için bakanlığa bağlı İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından inceleme süreci sonlandırıldı ve proje hakkında 10 gün içerisinde bakanlığa itiraz ve öneri sunulabilecek.

PATLATMA DA YAPILACAK

Tesiste Projesi kapsamında 5,50 MWm/3,0 MWe kurulu güçte 28 adet türbin kullanılacak ve projenin toplam kurulu gücü 154 MWm/84 MWe olacak.

Öte yandan; proje dosyasında yer alan bilgilere göre;  türbin platform alanları, yollar ve şalt sahası alanlarında ve gerekli hallerde zemin gevşetmesi amacıyla kullanılmak üzere patlatma faaliyetleri de yürütülecek.

EN YAKIN YERLEŞİM BİRİMİNE YALNIZCA 75 METRE

Planlanan proje, Aydın-Muğla-Denizli–İzmir-Manisa illeri 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planına göre “tarım, mera ve orman” vasıflı alanları da kasarken proje bölgesine en yakın yerleşim birimi ise 75 metre mesafede Manisa Elederebent Mahallesi’nde bulunan yapı olacak.

Proje sahasının İzmir ‘in Kiraz ilçesi Ören Mahallesi’ne uzaklığı ise yalnızca 415 metre olacak. 

Proje dosyasında yer alan bilgilere göre; projeye EPDK tarafından 24 ay süreli önlisans, önlisans süresinde projenin inşaat öncesi izinleri tamamlanacaktır. Sonrasında projeye EPDK tarafından 49 yıl süreli Üretim Lisansı verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.