Dolar 32,4719
%0.08
Euro 34,7859
%0.19
Altın 2.478,300
%0.65
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Resmi Gazetede özelleştirme kararı yayımlanmıştı: Özdere planları askıda

Resmi Gazetede özelleştirme kararı yayımlanmıştı: Özdere planları askıda

Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan özelleştirme kararları kapsamında, statüsü değiştirilen Menderes Gümüldür’de yer alan ve mülkiyeti Devlet Su İşleri(DSİ)’ye ait olan taşınmazın plan revizyonları hazırlanarak askıya çıkarıldı. Planlar kapsamında Resmi Kurum,Park ve yol” kullanımında kalan alanın statüsünün  “Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park Alanı, Otopark ve Yol" olarak değiştirilmişti.

  • Ege Postası
  • 05.08.2022 - 17:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanan özelleştirme kararları kapsamında Menderes Gümüldür Mahallesi’nde yer alan Devlet Su İşleri’ne ait sosyal tesislerin statüsünün değiştirilmesi gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı imzasını taşıyan karar kapsamında; mülkiyeti Devlet Su İşleri(DSİ)’ye ait olan “Resmi Kurum,Park ve yol” kullanımında kalan alanın statüsünün  “Ticaret-Turizm Alanı, Günübirlik Tesis Alanı, Trafo Alanı, Park Alanı, Otopark ve Yol" olarak değiştirilmesini öngören 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylanmıştı.

Karardan kısa bir süre sonra ise son hali verilen planlar askıya çıkarıldı.

Planlara ilişkin hazırlanan raporda, plan değişikliğinin gerekçesi ise şu ifadelerle açıklandı; “alandaki gelişme potansiyeli göz önünde bulundurularak bölgesel talepler doğrultusunda planlama alanına yönelik değerlendirme çalışmaları yapılmıştır. ÖZelleştirme kapsam ve programında olan 22899 ada 1,2 ve 3 nolu parsellerin etkin ve verimli kullanılabilmesi”

Hazırlanan planlar kapsamında toplamda 41 bin 972 metrekarelik alanda ticaret ya da sadece turizm ile birlikte ticaret yapacak işletmelere 5 kat yapılaşma izni verilirken günübirlik tesislere 1 kat yapılaşma hakkı tanındı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.