Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rektör Budak’tan öğrencilere “İzmir usulü” karşılama

Rektör Budak’tan öğrencilere “İzmir usulü” karşılama

Ege Üniversitesinde, pandemi nedeniyle yaşanan yaklaşık 1,5 yıllık aranın ardından yüz yüze eğitim-öğretim başladı. Öğrencileri bizzat kampüs girişinde karşılayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, onlara bir İzmir klasiği olan boyoz, gevrek ve çay ikramında bulunarak sıcak bir ‘Merhaba’ dedi. Öğrencilerle hasret gideren Rektör Budak, tekrar kavuşmanın yaşattığı sevinci dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 11.10.2021 - 10:19

Uzun süre öğrencilerden uzak kalmanın kendilerini üzdüğünü belirten Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesinde bugün  itibarı ile yüz yüze eğitime başlıyoruz. 1,5 yıl aranın ardından öğrencilerimizle buluşmanın sevincini yaşıyoruz. Kampüsümüz cıvıl cıvıl. Öğrencilerimizi boyoz, gevrek ve çay ikramı ile karşıladık. Uzun bir aranın ardından bu ilk eğitim gününde öğrencilerimiz de çok heyecanlılar. Tabi, tüm pandemi tedbirlerini de en sıkı şekilde almış durumdayız. Gerek giriş turnikelerinde, gerek kampüs içerisinde gerekse sınıflarımızda devletimizin belirlediği tüm pandemi koşullarını yerine getirdik. Yüz yüze eğitimin devamlılığının sağlandığı, sağlıklı ve verimli bir eğitim-öğretim dönemi geçirmek en büyük temennimiz. Ben bir kez daha kıymetli öğrencilerimize üniversitemize hoş geldiniz diyor, başarılı bir akademik yıl diliyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesinde, yeni eğitim öğretim yılına dair hazırlıkların tamamlanmasının ardından üst düzey pandemi tedbirleri alınarak akademik yıla başlandı. Giriş turnikelerinde kullanılan öğrenci, personel ve mezun kartlarına Hes Kodu eşleştirilmesi yapılarak Sağlık Bakanlığının sistemine entegre edildi. Misafir girişlerinde ise yine Hes Kodu sorgulaması ilgili görevlilerce gerçekleştiriliyor. Kampüs içine ve bina girişlerine dezenfektan noktaları konularak sınıflardaki oturma planları sosyal mesafeye uygun hale getirildi. Ayrıca, kampüste aşı olmaya teşvik çalışmaları da sürdürülüyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.