Dolar 32,3316
%0.16
Euro 35,1655
%-0.05
Altın 2.243,490
%0
Bist-100 8,72
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ormanın kalbine dev işletme: ÇED kararı beklenmedi temel atıldı

Ormanın kalbine dev işletme: ÇED kararı beklenmedi temel atıldı

Yıllardır Menderes’in Özdere Mahallesi’nde Club Marvy adıyla lüks hizmet veren Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş., Menderes ilçesi Özdere mahallesi, Göztepe mevkiinde 240 odalı otel kapasite artışı için ÇED sürecini başlattı. İşletmenin ÇED başvuru dosyasında dikkat çeken nokta ise projeye ilişkin ÇED kararı çıkmadan temel atma çalışmalarının başlatılmış olması oldu. 

  • Ege Postası
  • 19.01.2022 - 09:51

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz yıllarda termal rezervlerin keşfedildiği İzmir’in Menderes ilçesinde sondaj faaliyetlerinin yanı sıra otelcilik faaliyetleri de artmaya başladı.

Birçok işletme bölgede termal işletme için harekete geçerken bazıları da kapasite artışına gitmeye karar verdi.

Bu kapsamda; yıllardır Menderes’in Özdere Mahallesi’nde Club Marvy adıyla lüks hizmet veren Diana Otel Yatırımları ve İşletmeciliği A.Ş., Menderes ilçesi Özdere mahallesi, Göztepe mevkiinde otel kapasite artışı için ÇED sürecini başlattı. 

Ormanlık alanı da içine alan toplamda 12 bin 61 metrekarelik alanda yapılması planlanan otel projesi kapsamında 240 odalı tesis inşa edilecek. 20 milyon 861 bin liraya mal olması planlanan esis toplamda, A-B-C-D-E olmak üzere toplam 5 blok inşa edilecek.

Öte yandan; işletmenin ÇED başvuru dosyasında dikkat çeken husulardan biriyse “ÇED gerekli değildir” kararı henüz gelmeden bölgede işletme için temel atma çalışmalarının başlatılmış olması oldu

İlgili bölümde şu ifadelere yer verildi; 
“Projenin gerçekleştirileceği 1099 ada, 38 parsel alanında mevcut durumda temel atma çalışmalarına başlandığı görülmüştür. İşletme, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden “ÇED Gerekli Değildir” Kararını aldıktan sonra, inşaat çalışmalarına başlayacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.