Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
On binlerce eserin bulunduğu binadan geriye molozlar kaldı

On binlerce eserin bulunduğu binadan geriye molozlar kaldı

İzmir’de dört yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Atatürk İl Halk Kütüphanesi yıkıldığıyla kaldı. Atatürk’ün adını taşıyan ve bir zamanlar on binlerce eserin yer aldığı, kentin merkezindeki binadan geriye molozlar kaldı.

  • Ege Postası
  • 02.11.2021 - 09:35

Cumhuriyet'ten Erman Şentürk'ün haberine göre İzmir’de 1973 yılında açılan Atatürk İl Halk Kütüphanesi’nin, çürük olduğu gerekçesiyle 2015 yılında yıkılmasına karar verildi. 40 bine yakın kitapla engelli yurttaşlara da hizmet veren Atatürk Kütüphanesi, 2018 yılında yerine yenisi inşa edileceği duyurularak yıkıldı. Ancak aradan geçen dört yılda, 18 bini aşkın üyesi bulunan kütüphanenin yerine dijital içeriklerin yer aldığı, içerisinde konferans salonları ile bilgisayarların bulunduğu, çok sayıda kültür sanat etkinliğine de ev sahipliği yapılacağı sözü verilen yeni ve modern tesis projesi unutulup gitti.

TEK KURUŞ HARCANMADI

Toplam 17 milyona yapılması planlanan yeni kütüphane ve kültür kompleksi için 2019, 2020 ve 2021 yıllarında hükümetin açıkladığı yatırım bütçelerinde simgesel olarak ayrılan 2-3 milyon liralık ödeneklerin tek kuruşu dahi kullanılmadı. Son olarak geçen yılın başında imar planı değişikliği yapılan ve inşaat alanı artırılan beş katlı kütüphane kompleksi için hazırlanan projede de revizyona gidildi.

Kütüphane projesinin akıbetini soran ve verdiği soru önergesiyle konuyu TBMM’nin gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, “İzmir’in hem kent hafızasında, hem de İzmirlilerin sosyokültürel yaşamında çok kıymetli bir yere sahip, kent merkezinin göbeğindeki bu alan adeta meraya döndü. Neden kimse harekete geçmiyor? Her yıl bütçe ayrılıyor, ancak tek kuruş harcanmıyor. Yoksa bu alana yapılmak istenen başka bir proje mi var? Kütüphanenin yapımına engel olan birileri mi var?” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.