Dolar 32,4442
%-0.13
Euro 34,7787
%-0.55
Altın 2.441,250
%0.21
Bist-100 9.946,00
%2.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Olaylı maça ilişkin Valilikten flaş açıklama: İşaret fişeğini içeriye ambulans şoförleri sokmuş

Olaylı maça ilişkin Valilikten flaş açıklama: İşaret fişeğini içeriye ambulans şoförleri sokmuş

Spor Toto 1'inci Lig'de dün akşam oynanan Göztepe - Altay karşılaşmasına olaylar damga vururken, maçın 19'uncu dakikasında Altay tribünlerinden atılan bir fişek, Mehmet Çakır adlı Göztepe taraftarının yüzüne isabet etti. Ağır yaralanan Çakır için sahaya 2 ambulans girdi. O sırada bir Göztepeli taraftar sahaya girerek korner direği ile Altay kalecisi Ozan'a saldırdı. Maç yarıda kaldı. Öte yandan İzmir Valiliği gece yarısı olaylı maça, ilişikin açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır.Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır.Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D., E.Y ve K.E.'nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adlî işlemler başlatılmıştır. " denildi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2022 - 08:59

EGEPOSTASI- Spor Toto 1. Lig 15. haftasındaki İzmir derbisinde çıkan olaylar nedeniyle maç tatil edildi. Tribüne atılan işaret fişeği sonrası yaşanan korkunç anlar, sahaya atlayan bir kişinin Altay kalecisi Ozan Evrim Güvenç’e korner bayrağıyla saldırdı.

Maçın 19. dakikasında Altay tribünlerinden atılan işaret fişeği, Göztepeli taraftar Mehmet Çakır’ın  araftarı ağır şekilde yaraladı. Hastaneye kaldırılan Çakır'ın tedavisi sürüyor.

bu oalyın ardından korner bayrağını alan ve ambulansın yanında bulunan Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç’e saldıran kişi, birkaç darbe sonrası görevliler tarafından etkisiz hale getirildi. 

İzmir Valiliği, gece yarısı olaylı maça ilişikin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklama şöyle;

"İlimiz Gürsel Aksel Stadyumu'nda 27.11.2022 günü oynanan Göztepe – Altay Spor Toto 1. Lig müsabakası ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür. Bahse konu maçın 19. dakikasında misafir tribününün bulunduğu kısımdan, işaret fişeği diye tabir edilen yanıcı madde Göztepe taraftarlarına fırlatılmıştır. Fişek Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'a isabet etmiş ve yaralanmasına neden olmuş, Çakır hastaneye intikal ettirilerek tedavi altına alınmıştır.

Olayın ardından statta yapılan kamera tespit çalışmalarından, misafir takım tribününde sis diye tabir edilen yanıcı maddelerin yakıldığı belirlenmiş ve sisin yoğun olduğu yerdeki taraftarlar tespit edilerek emniyet güçlerimiz tarafından göz altına alınmıştır. Yapılan soruşturma neticesinde, sis ve işaret fişeğini, statta görevli özel ambulans şirketi şoförlerinin stat tuvaletine bıraktığı ve oradan taraftara dağıtım yapıldığı anlaşılmıştır. Kamera tespit çalışmalarında da ambulans şoförlerinin, 16.34'te 2 sırt çantasıyla misafir tribününün bulunduğu tuvaletlere girdiği ve akabinde yoğun telefon görüşmeleri  yaptıkları görülmüştür. Sırt çantalarını misafir tribünü tuvaletlerine sokan özel ambulans şirketi görevlisi A.G. ve H.K. isimli şahıslar gözaltına alınmıştır. Tribünde ise suç unsuru malzemeleri kullanan D.D., E.Y ve K.E.'nin organize şekilde suçu gerçekleştirdiği anlaşılmış olup, olayla ilgili toplam 21 şahıs yakalanarak haklarında gerekli adlî işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.