Dolar 32,3397
%0.28
Euro 35,1220
%0
Altın 2.312,910
%1.55
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te karla mücadele aralıksız sürüyor

Ödemiş'te karla mücadele aralıksız sürüyor

Tüm yurdu etkisi altına alan kara kış, Ödemiş’in yüksek kesimlerinde de kar yağışıyla kendisini gösteriyor. Ödemiş Belediyesi yolları açık tutmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek çalışmalarını sürdürüyor.Kar küreme ve tuzlama çalışmaları aralıksız sürdürülürken yaylalardaki patili dostlar da unutulmuyor.

  • Ege Postası
  • 26.01.2022 - 17:43

Ödemiş Belediyesi ekipleri, Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerde kar yağışının günlük hayatı olumsuz etkilememesi için seferber oldu.  

Kar yağışından yoğun şekilde etkilenen Gölcük Yaylası, Boğaz Mevkii, Subatan Yaylası, Artıcak, Çobanlar, Bozdağ, Ovacık, Tekke, Hacıhasan, Kemer, Yılanlı, Çamyayla, Horzum, Kızılca, Kerpiçlik, Bıçakçı Ovacık Yaylası ve Aydın Dağları üzerindeki mahallelerin çevrelerindeki yollarda Ödemiş Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kar küreme ve tuzlama çalışmaları günlerdir devam ediyor.

Buzlanma tehdidine karşı kritik noktalara tuz takviyesi de gerçekleştiren Ödemiş Belediyesi, Gölcük, Bozdağ, Bademli, Köseler ve Küçükören mahallelerinde ihtiyaç anında kullanılmak üzere tuz depoladı. 

Gece saatlerinde de devam eden kar küreme ve tuzlama çalışmaları sırasında ekipler, yolda kalan vatandaşların da yardımına koşuyor. Zaman zaman kara saplanan araçlar, Ödemiş Belediyesi’nin görevli araçları tarafından kurtarılıyor.

Kış koşulları nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlar, 02325449097 telefondan ve resmi sosyal medya hesapları üzerinden Ödemiş Belediyesi’ne yardım çağrılarını ulaştırabiliyor. 

KEDİ VE KÖPEKLER İÇİN MAMA TAKVİYESİ 

Kesintisiz ulaşım için büyük bir gayretle sürdürülen çalışmaların yanı sıra yaz aylarında nüfusun yoğun olduğu, kış aylarında ise sessizliğe bürünen yaylalardaki patili dostlar da unutulmuyor. Belediye ekipleri tarafından Gölcük ve Bozdağ’daki beslenme odaklarına ve belirli noktalara mama takviyesi yapılıyor.  

“MANİSA SINIRINDAN AYDIN SINIRINA KADAR GENİŞ BİR COĞRAFYA” 

Bozdağlar’dan Aydın Dağları’na dek zorlu bir mücadele verildiğini hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Son yılların kar bakımından en yoğun kışını yaşıyoruz. Yerdeki kar erimeden her gece kar etkili oluyor. Bölgemizin hasret olduğu bu bereketin hayatı olumsuz etkilememesi için İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yoğun bir çabanın içerisindeyiz. Kar temizliğinin yanı sıra buzlanma tehlikesine karşı sürekli olarak sahada tuzlama faaliyetlerimiz devam ediyor. Manisa sınırından Aydın sınırına kadar geniş bir coğrafyada aynı anda birkaç farklı güzergahta iş makinelerimiz mesai mefhumu gözetmeksizin sahadalar. 

Darda kalan, zorda olan her canlının yardımına koşan belediyemiz yaylalarda bir anlamda sahipsiz kalan can dostlarımıza da periyodik şekilde mama takviyesi yapıyor.  

Her saniyesi özveriyle dolu bir mücadele yürütülüyor. Gece-gündüz zorlu koşullarda hepimiz için sahada olan ekiplerimize teşekkür ediyor, kazasız-belasız görevler diliyorum. Kartpostallık görüntülerin güzelliğinin yanında beraberinde getirdiği riskler de mevcut.  

Dağ yollarını kullanacak sürücülerimiz çok dikkatli olmak zorundalar. Kış lastiği kullanımına ve araçta zincir bulundurma zorunluluğuna lütfen dikkat etsinler. Trafikle ilgili uyarıları, işaret ve işaretçileri takip ederlerse sıkıntıların en aza ineceğini düşünüyorum. Bu konuda da İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerek İlçe Jandarma Komutanlığımızla, gerek Karayolları Şefliğimizle sürekli irtibat halindeyiz. Hava tahmin raporlarını da yakından takip ederek ihtiyaç olan her noktada hemşehrilerimizin yanındayız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.