Dolar 32,4964
%0.15
Euro 34,7460
%0.07
Altın 2.479,410
%0.7
Bist-100 9.549,00
%0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te kar alarmı

Ödemiş'te kar alarmı

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ödemiş’in dağlık kesimlerinde kendisini kar yağışıyla gösterdi. Bozdağlar ve Aydın Dağları kar yağışından nasibini alırken Ödemiş Belediyesi alarma geçti.

  • Ege Postası
  • 18.01.2022 - 14:15

Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışıyla birlikte İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağ tamamen beyaza büründü. Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerinde bulunan yaylalarda kar bereketi yaşandı. Ödemiş Belediyesi kar bereketinin hayatı olumsuz etkilememesi için günün ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalara başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Gölcük, Bozdağ, Tekke, Subatan Yaylası ve Ovacık mahallelerinin bağlantı yollarını açık tutmak üzere kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Ekipler, Bozdağ bölgesinde yolda kalan sürücülerin de yardımına koştu.

Zorlu kış koşulları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklarda Ödemiş Belediyesi Kriz Masası’na 0232 544 90 97 numaralı telefon üzerinden ulaşılabileceğini hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bozdağlar ve Aydın Dağları, İzmir’in en yüksek rakımlı bölgelerini oluşturuyor. Dağlık kesimlerdeki mahallelerimizde kar yağışı etkili oldu. Ekiplerimizi derhal bölgeye sevk ettik. Yolların açık tutulması ve tuz serimi için yoğun bir çaba söz konusu. Yolda kalan araçların kurtarılmasına da yardımcı oluyoruz. Çalışmalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Jandarma ve Karayolları ekiplerimizle de sürekli irtibat halindeyiz.

Hava tahmin raporlarını yakından takip ediyor, hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Kuraklığın pençesinde olduğumuz bu dönemde kar yağışının bereketini yaşarken bir yandan hayatın akışının etkilenmemesi için mücadele ediyoruz. Hepimiz için bu karakış koşullarında sahada olan ekiplere kolaylıklar, kazasız belasız görevler diliyorum” dedi.

Dağ yollarını kullanacak sürücüleri de uyaran Başkan Eriş, “Sürücülerimiz mevsim ve yol koşullarıyla ilgili uyarıları takip ederek yola çıksınlar. Mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurmaları gerektiğini de ayrıca hatırlatıyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.