Dolar 32,4277
%0.05
Euro 34,4645
%-0.09
Altın 2.489,500
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Oda’dan Büyükşehir’e ‘S Plaka’ tepkisi: 3 bin aracın altında ot bitti

Oda’dan Büyükşehir’e ‘S Plaka’ tepkisi: 3 bin aracın altında ot bitti

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen ve ikinci kez çıkılacağını duyurduğu ‘S Plaka’ ihalesine bir tepki de İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Başkanı Hasan Basri Bostancı’dan geldi. Pandemi nedeniyle binlerce serviş şoförünün işsiz kaldığına dikkat çekti ve “Pandemi sürecinde yaklaşık 3 bin aracın altında ot bitti” 

  • Ege Postası
  • 29.03.2021 - 14:43

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz aylarda İzmir Ulaşım Ana Planı çerçevesinde ‘S Plaka’ ihalesine çıkmıştı.

Ancak ihale, bir servis sahibinin yargı yoluna gitmesiyle birlikte İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi mevcut kararların UKOME'de alındığı, mevcut durumun yetki unsuru sebebiyle hukuka uygunluk taşımadığı gerekçesiyle ihalenin iptaline karar vermişti. Mahkeme, Danıştay 8'inci Dairesi'nin konuyla alakalı emsal kararlarını örnek göstererek belediyeyle ilgili işlerin yürütülmesi ve ihale kararı alınması konularında encümenin yetkili olduğunu belirtmişti. Mahkeme, Ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi, dün yaptığı bir duyuruyla ihalenin yeniden gerçekleştirileceğini için komisyon kurulacağını açıklamıştı.

İzmir büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ise, binlerce servis pandemi nedeniyle işsizken ‘S Plaka’ ihalesine çıkılmasının servişçi esnafının mağduriyetini artıracağını belirterek karara tpeki göstermişti.

İhale kararına bir tepki de İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Başkanı Hasan Basri Bostancı’dan geldi. İhale detaylarının henüz kesinleşmediğini ve eğer servis ihtiyacı varsa kısa sürede çok sayıda servis tedarik edebileceklerini ifade eden Bostancı, okulların kapalı olduğunu da hatırlattı ve “Eğer okullar açılırsa ve ihaleye ihtiyaç olursa ilk imzayı ben atarım” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDE İHALEYE İLİŞKİN KESİN BİR BELGE YOK”

Çıkılacak ikinci ihalenin detaylarının henüz kesinleşmediğini ve önümüzdeki günlerde tüm detayların şekilleneceğinin altıı çizen Başkan Bostancı, “Önümüzdeki günlerde ilk dağıtılan plakalar mahkemenin vermiş olduğu karara istinaden iptal edilecek. Bu plakaların araçlardan sökülüp belediyeye iade edilmeleri ve bunun karşılığında da vatandaşların paralarını almaları yönünde bir karar çıkacak. Bu kararla beraber şu anda mahkemenin vermiş olduğu karar doğrultusunda yeni ihale için birtakım çalışmalar var. Belediye, iptal edilen 400 adet plakanın yerine yine 400 adetlik bir ihale açmayı düşünüyor ve bunun için bir prensip kararı aldı. Daha sonra da bu kararı, UKOME kararıyla sabitledi ve kaç paraya dağıtılacağı yönünde UKOME, bir karar daha aldı. Bu plaka alacaklarda aranacak olan nitelikler için daha sonra bir karar daha alınacak. Şu an sadece fiyat belli. Ne zaman yapılacağı ya da şekil/şartlar belirlenmedi hala. Dolayısıyla elimizde ihaleye ilişkin kesin bir belge yok. Belediye yetkilileriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Büyük ihtimalle 2 Nisan’da her şey kesinleşecek” dedi.

“İHALEYE İHTİYAÇ OLURSA İLK İMZAYI BEN ATARIM” 

Pandemi döneminde servis şoförlerinin işleri durma noktasına gelmiş ve binlerce servisçi işsiz kalmışken ‘S Plaka’ ihalesinin gerekli olmadığını belirten Başkan Bostancı, “Bizim en baştan beri söylediğimiz şey şu: Pandemi sürecinde yaklaşık 3 bin aracın altında ot bitti. Bu adamlar aşağı yukarı 1 senedir çalışmıyor. Biz şu an ihalenin gerekli olmadığını, eğer ihtiyaç varsa 100 araç hemen bin araç da yarın temin edebileceğimizi söyledik. Okulların açılıp açılmayacağı bile belli değil. Biz artık 2021-2022 dönemine bakıyoruz. Ben bu sene okulların açılacağına bile inanmıyorum. Sınavları bile ertelediler, mecburiyetten 9. ve 12. sınıflara yapmaya çalışıyorlar. Ne kadar yapacaklar? Biz önümüzü bile göremiyoruz ki! Bu sebeplerden dolayı bizim belediye bürokratlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Biz bunu milletvekillerimize, CHP Genel Merkezi’ne, belediye başkanlarımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e bunları anlatmaya çalışıyoruz. İnşallah en kısa sürede diyaloglar ihalesiz olarak çözeriz. Eğer okullar açılırsa ve ihaleye ihtiyaç olursa ilk imzayı ben atarım” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.