Dolar 32,4772
%-0.19
Euro 34,9495
%0.35
Altın 2.436,550
%0.55
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O maden projesi için söz halkta

O maden projesi için söz halkta

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ege Kırmataş Madencilik İnş. Loj. San. Ve Tic. A.Ş, İzmir’in Menderes ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde kurmayı planladığı 2. grup maden ocağı için halkın katılımı toplantısı gerçekleştirileceğini duyurdu. Toplantının 23 Eylül Perşembe günü saat 14.00’te Karakuyu Mahallesi Kahvehanesi’nde düzenlenmesi planlanıyor. 

  • Ege Postası
  • 04.09.2021 - 12:06

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in Urla, Seferihisar gibi ilçeleri başta olmak üzere birçok ilçesinde maden ocaklarıyla mücadele sürerken birçok firma da yeni maden sahası çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulunuyor. 

Son olarak Ege Kırmataş Madencilik İnş. Loj. San. Ve Tic. A.Ş, İzmir’in Menderes ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde 2. grup maden ocağı ve kırma/eleme tesisi açmak için harekete geçmiş ve ÇED dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunmuştu. 

Başvuru dosyasında firmaya ait olan toplam 80,31 hektarlık alan içerisinde yaklaşık 59,6 ha alan ÇED Alanı olarak planlanan maden projesi kapsamında yılda 2 milyon ton kalker üretimi planlandığı ve boyutlandırılmak üzere ÇED Alanı içerisinde kurulması planlanan Kırma-Eleme Tesisi’ne sevk edilecek bilgisine yer verilmişti. 

Öte yandan; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ilgili maden projesi için halkın katılımı toplantısı düzenleme kararı aldı. 23 Eylül Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantıda halkın projeye ilişkin soru ve görüşlerinin alınmasının yanında ÇED sürecine ilişkin de bilgilendirme yapılacak. 

Bakanlığın ilgili ilanında şu ifadelere yer verildi; “İzmir İli Menderes İlçesi Karakuyu Mahallesi Mevkii'nde Ege Kırmataş Madencilik İnş. Loj. San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Rn. 86756 II. Grup “Maden Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” projesi ile ilgili olarak, ÇED Yönetmeliğin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 23/09//2021  tarihinde, Karakuyu Mahallesi Kahvehanesi, 7655 Sokak  No:19 Karakuyu Mahallesi/Menderes/İZMİR adresinde Saat: 14:00’da Halkın Katılımı Toplantısı yapılacaktır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.