Dolar 32,5869
%0.35
Euro 34,7287
%-0.01
Altın 2.498,520
%0.56
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O dekan bölüm başkanlığına vekaleten kendini atadı

O dekan bölüm başkanlığına vekaleten kendini atadı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, görev süresi dolan Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk’in yerine vekaleten kendini atadı. Atamanın Akademik Teşkilât Yönetmeliği'ne aykırı olduğunu belirten Çelenk, "İşlemin iptali için mahkemeye başvuracağım" dedi.

  • Ege Postası
  • 19.10.2021 - 15:41

Sayıştay denetçilerine bilgi vermemekle ve yüksek sayıda yabancı öğrenci kontenjanı açmakla gündeme gelen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) ilginç bir atama yapıldı. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, Sahne Sanatları Bölümü başkanlığına vekaleten kendini atadı. Bu atama, rektörlük tarafından da onaylandı.

"MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIM"

Sahne Sanatları Bölümü başkanlığındaki 3 yıllık görev süresi dolan Prof. Dr. Semih Çelenk ise atamanın Akademik Teşkilât Yönetmeliği’nin 14’üncü maddesine aykırı olduğunu söyledi. ANKA Haber Ajansı'na konuşan Çelenk, Sahne Sanatları Bölümü’nün 3 anasanat dalı başkanının da kendisinin bölüm başkanlığına devam etmesi yönünde görüş bildirdiğini belirterek şunları söyledi:

"Drama Yazarlığı ve Dramaturji, Oyunculuk ile Sahne Tasarımı anasanat dalı başkanları ortak bir şekilde göreve benim devam etmemi istedi. Akademik işleyişe göre de yasa ve yönetmeliklere göre de ters bir durumla karşı karşıyayım. Dekan, bu sabah itibarıyla başkanlığa beni değil de kendisini vekaleten atamış. Rektörlük de bunu onaylamış. Daha önce de üç kez hukuksuz bir biçimde görevden alınmış ve üç kez de mahkeme kararıyla dönmüştüm. Bu işlemin iptali için de önceki hukuksuz kararlarda olduğu gibi mahkemeye başvuracağım. Bu kararı, tarafıma karşı uzun süredir yürütülen psikolojik taciz ve mobbingin bir devamı olarak görüyorum. Yurttaş olarak, üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne inanmaktan başka çaremiz yok."

YÖNETMELİK NE DİYOR

Cumhurbaşkanlığı Akademik Teşkilat Yönetmeliği'nin 14’üncü maddesi, bölüm başkanı atamasının nasıl yapılacağını şöyle anlatıyor:

"Ataması, birden fazla anabilim dalı bulunan bölümlerde bölüm başkanı, o bölümün aylıklı profesörleri, bulunmadığı takdirde doçentleri, doçent de bulunmadığı takdirde yardımcı doçentleri arasından o bölümü oluşturan anabilim veya anasanat dalı başkanlarının 15 gün içinde verecekleri yazılı görüşleri dikkate alınarak bir hafta içinde belirlenir."

3 KEZ GÖREVDEN ALINMIŞTI

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde öğrencilerle birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi binasının taşınmasına direndiği için okul yönetiminin tepkisini çeken Prof. Dr. Semih Çelenk, Sahne Sanatları Bölümü başkanlığından daha önce "görülen lüzum üzerine" gerekçesiyle üniversite yönetimi tarafından 3 kez görevden alınmıştı. Çelenk, açtığı davalar sonucu tekrar görevine dönmüştü. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.