Dolar 32,4773
%0.09
Euro 34,7572
%0.1
Altın 2.472,900
%0.43
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Nagehan Alçı köşesine taşıdı, Vali Köşger yanıt verdi: ‘Konak’ eskisinden daha iyi olacak

Nagehan Alçı köşesine taşıdı, Vali Köşger yanıt verdi: ‘Konak’ eskisinden daha iyi olacak

Habertük yazarı Nagehan Alçı’nın, İzmir gezisi sırasında gözlemleyip köşesine taşıdığı ‘Yılan hikayesine dönen İzmir Vali Konağı’ başlıklı yazısı gündeme oturdu. Alçı, kalem aldığı yazısında İzmir Vali Konağı’nın mezbelelik haline geldiğini iddia ederek sert eleştirilerde bulunmasına Vali Köşger’den açıklama geldi. Köşger, “Konağın restorasyonu Valiliğimizce üstlenilmiş bütün süreç tamalanmış ve yakın zamanda çalışmalara başlanılacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.07.2021 - 14:53

EGEPOSTASI- Konak’ta Mithatpaşa Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasında yer alan, tarihte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’yü ağırlayan, Vali Konağı olarak kullanılan tarihi binanın son durumunu Habertürk yazarı Nagehan Alçı köşesine taşıdı.

Alçı köşesinde Vali Konağı’nın adeta çöplük haline geldiğini belirterek, “Bırakın restorasyonu bu güzelim, bu tarihi bina çöplük haline gelmiş. Sanki İzmir düşman işgaline uğramış ve konak talan edilmiş… Öyle bir görüntü. Bu bakımsızlık, bu ilgisizlik tarihe ihanet! Restorasyonu geçtim, çöpler bile toplanmamış… Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atatürk’ü, İsmet İnönü’yü ağırlamış, İzmir’in kurtuluşu ile özdeşleşmiş bu yapının bakımını yapamıyor mu?

Araştırdım…

Meğer birkaç sene önce İzmir Valiliği bu konağı Katip Çelebi Üniversitesi’ne vermiş, karşılığında üniversitenin elinde bulunan Mithatpaşa’daki eski Ege Ordu Komutanı lojmanı vali konağı yapmış. İnanılacak şey değil… Bir kere devletin içinde böyle keyfi takas olur mu?” ifadeleriyle İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’e çağrıda bulundu.

Alçı, “İzmir Valisi Sayın Selim Köşger’e sesleniyorum: Sayın Vali bu değerli yapıya lütfen hak ettiği gibi sahip çıkın. Yeniden valilik konutu yapın. Size yakışan budur. Tarihimize saygı duymanın yolu ona iyi bakmaktan geçer… Buradaki mezbelelik İzmir’e de Türkiye’ye de yakışmıyor!” dedi.

VALİ KÖŞGER’DEN YANIT: İZMİRLİLER MERAK ETMESİN

Alçı’nın eleştirilerine sosyal medyadan yanıt veren Vali Köşger de “Konağın restorasyonu Valiliğimizce üstlenilmiş bütün süreç tamalanmış ve yakın zamanda çalışmalara başlanılacaktır. İzmirliler merak etmesinler ‘Konak’ eskisinden daha iyi olacaktır” açıklamasında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.