Dolar 32,3591
%0.13
Euro 35,0198
%-0.13
Altın 2.325,670
%0.23
Bist-100 9,13
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müdürlük talep etti: O alanın statüsü değişiyor

Müdürlük talep etti: O alanın statüsü değişiyor

Buca Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebiyle ilçenin Zafer Mahallesi’nde bulunan ve mevcut planlarda “tarım arazisi” vasıflı taşınmazın statüsü “Eğitim alanı” olarak değiştirildi. Plan değişikliği kapsamında bölgede bodrum+zemin+3 kat ve taban alanı 800 metrekare olmak üzere 16 derslikli ilköğretim okulu inşa edilecek.

  • Ege Postası
  • 15.07.2022 - 13:31

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Buca Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebiyle ilçenin Zafer Mahallesi’nde bulunan ve mevcut planlarda “tarım arazisi” vasıflı taşınmazın statüsü değiştirildi. İlgili değişiklik için hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıkarıldı.

Maliye hazinesi mülkiyetinde bulunan tarım arazisi vasıflı yaklaşık 10 bin metrekarelik taşınmazın statüsü “Eğitim alanı” olarak değiştirildi.

Söz konusu taşınmaz, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100 bin ölçekli Çevre Düzenleme Planında “Kentsel yerleşik alan” 1/25 bin ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planında “Tarım alanı” statüsünde yer alıyor.

İlgili plan değişikliğiyle birlikte bölgede, bodrum+zemin+3 kat ve taban alanı 800 metrekare olmak üzere 16 derslikli ilköğretim okulu inşa edilecek. Planlarda toplam inşaat alanın ise 4 bin metrekare olduğu belirtildi.

İMAR PLANI HÜKÜMLERİ GEREKÇE GÖSTERİLDİ

Uygulama planında bölgenin eğitim alanı olabilmesi için tarım alanı vasfının kaldırılmasına ilişkin Plan Uygulama Hükümleri’nin konuya ilişkin maddesi gerekçe gösterildi.

İlgili gerekçede şu ifadelere yer verildi; “Kamu yararı içeren kamu yatırımlarına gereksinim ortaya çıkması durumunda, eğitim alanı, sağlık tesisi alanı, ticari nitelik taşımayan belediye hizmet alanı, kamu hizmet alanı, sosyal ve teknik altyapı tesisleri, kent veya bölge/havza bütününe yönelik her türlü atık toplama bertaraf tesisleri ve bunlarla bütünleşmiş geri kazanım tesisleri, yenilenebilir enerji üretimi ve iletimine ilişkin kullanımlara ait ait ölçekli imar planları, yürürlükteki mevzuat çerçevesinde 1/25000 ölçekli Nazım İmar PLanı değişikliği yapılmadan, ilgili idaresince bu planın ilk ev esasları doğrultusunda hazırlanır. Söz konusu alanlar amaç dışı kullanılamaz.”

KURUMLARDAN OLUMLU GÖRÜŞ

Plan değişikliği için alınan kurum görüşlerinde kurumlar olumlu görüş belirtirken Gdz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü, alanda artacak enerji ihtiyacın karşılanması amacıyla 8x5 ebatlarında 40 metrekare trafo yapılması gerektiğini ifade etti.

Buca ilçesi Zafer Mahallesi 52001 ada 1 parsel “Eğitim Alanı” olarak belirlenmesi için 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve “İlkokul Alanı” olarak belirlenmesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar planları hazırlanarak askıya çıkarıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.