Dolar 32,5135
%-0.1
Euro 34,7838
%-0.24
Altın 2.427,060
%-0.13
Bist-100 9.713,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müdürlük ‘kaçak villalar’ için harekete geçti: Belediyeye ‘yıkım' talimatı

Müdürlük ‘kaçak villalar’ için harekete geçti: Belediyeye ‘yıkım' talimatı

Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen ve AK Parti tarafından yargıya taşınan Selçuk’taki ‘kaçak villalara’ ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce Selçuk Belediyesi tarafından mühürlenen ancak kısa süre sonra inşaat çalışmalarının yeniden başladığı villalar için İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün belediyeye yazı gönderdiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; müdürlük yazısında yapıların yıkılarak alanın eski haline getirilmesi talimatını verdi.

  • Ege Postası
  • 28.07.2022 - 14:23

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz aylarda Selçuk Belediyesi tarım arazisine inşa edilen 7 adet kaçak villa skandalıyla gündeme gelmişti. 

Çamlık Mahallesi’nde bulunan 5 bin 400 metrekarelik tarım arazisi vasıflı alana 8 adet villa yapıldığı görülmüştü. 

Belediye yetkilileri alanda yapılaşma izninin İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alındığı söylenmişti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise; 1 konut ruhsatı kesebileceği alanda 7 ruhsat kestiğini ve bu ruhsatların da ‘konut ruhsatı’ değil ‘tarım ve hayvancılık ruhsatı’ olduğunu belitmişlerdi.

Konunun gündeme gelmesiyle birlikte AK Parti kanadından tepkiler yükselirken AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, konuyu yargıya taşımıştı.

BELEDİYE MÜHÜR VURMUŞTU

Kaçak yapıların kamuoyunda tepki toplamasının ardından belediye, yapı ruhsatlarının depo vasıflı olduğu, bu nedenle verilen ruhsatta tek bir elektrik ve su tesisatına izin verdiği ifade edilirken birden fazla alanda elektrik ve su tesisatı çekilmesi nedeniyle yapıları mühürlemişti.

Ancak, belediyenin yapıları mühürlenmesinden kısa bir süre sonra geçtiğimiz haftalarda villalarda inşaat faaliyetlerinin devam ettiği görülmüştü.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BİR HAMLE DAHA

Öte yandan; kaçak villalara ilişkin tartışmalar devam ederken İl Tarım Müdürülüğü’nden flaş bir hamle geldiği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre; konuyla ilgili belediyeyle gerekli tüm yazışmaları yapmaya devam ettiği belirtilen müdürlük yaklaşık 15 gün önce belediyeye yapılarla ilgili bir yazı gönderdi.

Yazıda, şu an inşaat çalışmaları devam eden villaların yıkılması talimatının verildiği ve alanın eski haline getirilmesinin söylendiği ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.