Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mobil ekipler OSB çalışanlarını aşıladı

Mobil ekipler OSB çalışanlarını aşıladı

Aşı noktalarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken sanayi bölgelerinde çalışanlar için mobil ekipler hizmet veriyor.

  • Ege Postası
  • 16.06.2021 - 13:08

Sağlık Bakanlığınca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında yürütülen aşı programı kapsamına İzmir, Denizli, Aydın ve Uşak'taki aşı merkezlerinde hareketlilik devam ediyor.

İzmir genelinde oluşturulan aşı merkezlerine yaş nedeniyle sırası gelen vatandaşların yanı sıra SGK'ya kayıtlı çalışanlar da randevularını alarak başvuruda bulunuyor.

Bazı hastanelerde aşı yaptırmak isteyenler yoğunluk oluştururken kentte 30 ilçedeki kamu hastaneleri, üniversite hastaneleri, bazı özel hastaneler ile 1. basamak sağlık merkezlerinde aşılama çalışmaları devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğünden alınan bilgiye göre dün yaklaşık 70 bin kişiye randevulu olarak aşıları yapılırken bugün 80 bine yakın randevulu kişinin aşılarının yapılacağı belirtildi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığınca başlatılan "gün içinde randevu, gün içinde aşı" uygulamasıyla bu rakamın artacağı ifade edildi.

Kentte mobil aşı ekipleri ise sanayi tesislerinin yoğun olduğu bölgelerde oluşturulan noktalarda fabrika çalışanlarını aşılamaya devam ediyor.

Fabrika çalışanları için mobil ekip

Torbalı Organize Sanayi Bölgesi içinde oluşturulan aşı noktasında AA muhabirine açıklama yapan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma, kent genelinde aşıya olan ilginin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Aşılama yaptıkları grupların her geçen genişlediğini vurgulayan Kızılelma, "Bu genişlemenin bir parçası da organize sanayi bölgeleri. Bugünden itibaren ilimizdeki organize sanayi bölgelerinde de gezici ekiplerle aşılama çalışmalarına başladık. Tüm OSB çalışanlarına ulaşmaya gayret ediyoruz. Her mobil araçta 4 kişilik ekip görevlendiriyoruz. Her araçla günlük 1000-1500 civarında aşı yapmayı planlıyoruz. Halen 7 araçla hizmet veriyoruz ama bu sayıyı arttırmayı planlıyoruz." dedi.

Bölgedeki bir tekstil fabrikasının yöneticisi Serkan Aydın ise aşı konusunda yoğunluk nedeniyle bir süre önce "keşke mobil ekiplerle bu işi yapsalar" diye düşündüğünü, yaklaşık 2 saat sonra bu hizmetin zaten verildiğini öğrendiğini anlattı. Aydın, "Şimdi aşımızı olduk. Gayet iyi. Herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgedeki bir fabrikada çalışan İlknur Karaman da uzun zamandır aşı olmak istediğini, bu imkanın pratik şekilde sunulmasından ötürü yetkililere teşekkür ettiğini belirtti. (AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.