Dolar 32,5878
%0.35
Euro 34,8587
%0.36
Altın 2.492,220
%0.31
Bist-100 9.704,00
%1.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Mezhep’ tartışmalarına Çiğli’den ‘birliktelik’ gösterisi

‘Mezhep’ tartışmalarına Çiğli’den ‘birliktelik’ gösterisi

Türkiye siyasetinde bir süredir yeniden tartışılan “mezhep” tartışmaları devam ederken Alevi Kültür Dernekleri Çiğli Şubesi dün bir dayanışma etkinliği düzenledi. Etkinlikte yapılan konuşmalarda ayrım gözetmeksizin birliktelik mesajı verilirken Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Bin yıldır bir arada yaşayan insanların arasına nifak tohumu sokulmasına ve onları birbirine düşüren zihniyete asla izin vermeyeceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.06.2022 - 12:04

EGEPOSTASI- Türkiye siyasetinde geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil Oral'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik, "Alevi olması Sünni kesim için endişedir" ifadeleriyle başlayan “mezhep” tartışması hız kesmeden devam ediyor.

“Mezhep” tartışmasına ilişkin birçok siyasi tarafından birleştirici mesajlar verilirken Alevi Kültür Dernekleri Çiğli Şubesi dün bir dayanışma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı Tolga Çobanoğlu ve birçok dernek üyesi katıldı. 

Etkinlikte yapılan konuşmalarda mezhep tartışmalarına üstü kapalı değinilirlek birliktelik mesajı verildi.

ENGİN: İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞÜREN ZİHNİYETE İZİN VERMEYECEĞİZ

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, toplumu kutuplaştıran düşüncelere fırdat vermeyeceklerini belirtti ve “Tüm kesimden insanların bir araya gelmesinin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Bu ülke ve bu şehir bizim. Biz sürekli bu kilise de bu cami de cemevi de bizim diyoruz. Bin yıldır bir arada yaşayan insanların arasına nifak tohumu sokulmasına ve onları birbirine düşüren zihniyete asla izin vermeyeceğiz. Ben inanıyorum ki gelecek hepimizin. Gelecekte daha özgür bir ülke olacak. Hepimiz inançlarımızı daha rahat yaşayacağız. Bir arada kardeşçe yaşayacağız. Bu kurduğumuz dernekler vasıtasıyla yerel yönetimlerimiz ve bizler belediye başkanları olarak cem evlerine destek oluyoruz ve hizmet ediyoruz. Bu derneklerle, valiliğimiz ve kaymakamlıklarımızla beraber özellikle uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Kadınlarımzın ve gençlerimizin eğitimiyle ilgili daha çok çaba göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Bizler bunun için çalışacağız” dedi.

ÇOBANOĞLU: BENİM ÇİĞLİ’YE BORCUM VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı Tolga Çobanoğlu, Çiğli’nin hayatında büyük bir önemi olduğunu ifade etti ve “Geçen haftaki grup konuşmasında ‘ben bir yola çıkıyorum. Edirne’den Kars’a kadar adaleti tecelli ettirene kadar, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyinceye kadar ben bir yola çıkıyorum. Ya bu yola bizimle çıkın ya da yolumdan çekinilin’ diyen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun sizlere selamı var. Benim Çiğli’ye bir borcum var. Benim gençliğim Çiğli’de geçti. Ben ilk küçük bir işletme kurduğumda paramı Çiğlili’lerden kazandım. Ben eşimle Çiğli’de tanıştım, çocuklarım Çiğli’de dünyaya geldi. Ailem ve atalarım Çiğli’de ikamet ediyor. Beni bugün bu durumlara getiren sizlersiniz ve Çiğli’dir. O yüzden Çiğli’ye çok borcumuz var. Borcumuzu ödemek için yine Çiğli’ye geleceğiz” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.