Dolar 32,3685
%0.16
Euro 35,1197
%0.16
Altın 2.327,590
%0.31
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen’de pazarcılar belediyeye bayrak açtı: 3 hafta tezgah açılmayacak

Menemen’de pazarcılar belediyeye bayrak açtı: 3 hafta tezgah açılmayacak

Menemen Pazarcılar Derneği, ilçedeki pazaryerinin düzenlenmesinin ardından belediyenin pazarcılardan 80-60-40 bin lira ödeme istemesine tepki gösterdi. Kararı, sert bir dille eleştiren Menemen Pazarcılar Derneği Başkanı Ahmet Altay, uygulamanın yasaya aykırı olduğuna dikkat çekerken mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti ve “Şu an bir dayatma var. Meclis kararı bile yok. Durum bundan ibaret olduğu için biz hem 3 hafta pazar açmayacağız. Devlet dahi pandemi döneminde esnafa yardım etti. Devlet veriyor, belediye alıyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 08.09.2021 - 17:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menemen eski Belediye Başkanı Tahir Şahin’in temellerini attığı Menemen yeni Pazaryeri henüz açılışı yapılmadan tepkileri üzerine toplamaya başladı.

Menemen Pazarcılar Derneği, yeni Pazar yerinde, tezgah alanlarının kirası için ‘fahiş’ fiyatlara tepki gösterdi.

Dernek Yönetim Kurulu tarafından yapıla açıklamada, “Menemen Belediyesi, bizlerin sahip olduğu Pazar yerlerini tekrardan 80 bin- 60 bin- 40 gibi uçuk fiyatlarla ve yasal zemini olmadan talep ediyor” denildi.  

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Menemen Pazarcılar Derneği Başkanı Ahmet Altay, uygulamanın yasa dışı olduğuna dikkat çekerken mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

YASA VURGUSU

Pazarcılardan işgaliye dışında ödeme istemenin yasalara aykırı olduğunu belirten Başkan Altay, “Bazı siyasetçiler seçim zamanlarında vaat ederler ama yasa, yönetmelik ve kanunlar kalıcıdır. 2012 yılında çıkan yasada, pazarcıdan işgaliye parası dışında para alınamayacağı belirtilmiş. Biz şu an yıllık 900 lira işgaliye ödüyoruz. Bizim mevcut pazaryerimizin üzerini kapattılar, iki katlı yaptılar ve tezgah yerine göre 80-60-40 bin lira para talep ediyorlar. Bu parayı talep ederken de ‘Bu para, Menemen’in 200 bin nüfusun hakkıdır’ diyorlar. Bu Pazar yerini Menemen’in halkı için yapmamışlar, pazarcı için yaptıklarını söylüyorlar” dedi. 

“MECLİS KARARI BİLE YOK”

Yapılan uygulamaya dikkat çekmek için yürüyüş yapacaklarını söyleyen Başkan Altay, “Şu an bir dayatma var. Meclis kararı bile yok. Durum bundan ibaret olduğu için biz hem 3 hafta pazar açmayacağız hem de yarı yürüyüş yapacağız. Yarın saat 10.00’da pazaryerimizin bitişiğindeki park alanında buluşup basın açıklaması yapacağız ve ardından belediyeye yürüyeceğiz. Biz yapacağımız eylemin etkili olacağını düşünüyoruz. Haklıyız ve sonuna kadar hakkımızı savunacağız. Bu konuda yasalar ve bizim 16 sayfalık pazarcılar yönetmeliğimiz açık” diye konuştu. 

“HALK İÇİN YAPMAMIŞLAR, RANT İÇİN YAPMIŞLAR”

Pandemi döneminde ekonomik olarak darbe aldıklarını hatırlatan Başkan Altay, mücadelelerini sonuna kadar devam ettireceklerini söyledi. Uygulamanın geri çekilmemesi durumunda Menemen ilçesindeki diğer pazaryerlerine de yayılacağına dikkat çeken Başkan Altay, “Devlet dahi pandemi döneminde esnafa yardım etti. Devlet veriyor, belediye alıyor. Bunun yanında pazaryerleri halk için yapılır. Ama bunlar halk için yapmamışlar, rant için yapmışlar. Biz bu paraya karşıyız. Haklı olduğumuz sürece mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Bizden yasal olmayan bir para istiyorlar. Biz zaten bu parayı vermeyeceğiz. Ayrıca bizim bölgemizde 6-7 Pazar daha var. Böyle giderse sıra onlara da gelecek ve Menemen halkına bunun hesabını nasıl verecekler bilemiyorum” ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.