Dolar 32,5552
%0.03
Euro 34,8489
%-0.05
Altın 2.433,810
%0.15
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mehmet Çakmak’a saldıranlar yakalandı: Çakmak’tan sert açıklama

Mehmet Çakmak’a saldıranlar yakalandı: Çakmak’tan sert açıklama

Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak dün akşam saatlerinde saldırıya uğradı. Olayın ardından kayıplara karışan şüphelilerin, polis ekiplerince yakalandığı öğrenildi. Öte yandan konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Çakmak, ‘’Bugüne kadar bu tipler meta zoruyla insanları sindirmeye çalışıyorlar. İstediklerini zor kullanarak elde ediyorlar. Bu insanlara devletin soğuk yüzü gösterilmeli. Başka türlü makam sahibi olan insanları tehditler ile susturmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Ben bunların karşısında dik duracağımı söylemiştim. Ben şikayette bulundum, mahkeme sonucunu bekleyeceğiz’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 01.09.2022 - 14:18

Berivan Kaya/EGEPOSTASI-  İddiaya göre olay dün akşam saatlerinde Menemen Şehir Parkı’nda meydana geldi. Menemen Belediyesi’ne ait 3 katlı eski öğretmen evini kiralamak isteyen şahıslar, Menemen Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak'ı darp etti. Saldırı sonrası şikayette bulunan Mehmet Çakmak, kamu mallarına zorla ve tehditle çökmeye çalışan saldırganların İzmir'de yakalandığını söyledi. 

Olayın ardından başlatılan soruşturmada polis ekipleri, güvenlik kamerası ve görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda şüphelilerin H.B. ve T.G olduğunu belirledi. Polis şüphelileri İzmir'de gözaltına alarak emniyete götürdü.

Şahin ve Aksoy döneminde söz verilmiş! 

Öte yandan saldırı anını anlatan Mehmet Çakmak, "Menemen Beldiyesi’ne ait bir gayrimenkulumuz var. Eski öğretmen evi olarak bilinen 3 katlı bir bina. Burayı meta zoru ile kiramalak isiyorlar. Tahir Şahin ve Serdar Aksoy döneminde söz vermiş, Aydın Pehlivan ise 'kamunun mallarını kimseye peşkeş çekmem' diyor. Bu şahıslarda benim üzerimden sorunu çözmeye çalıştılar. Bana baskılar kuruyor ve hakaretler edip, küfür ediyorlar. Ulukent Spor’un gecesine katılmak için Menemen Şehir Parkı’nda bir arkadaşımı bekliyordum. 2 araba ile gelen 4 kişi arabalardan inip bana saldırdı. Sopalı saldırı 7-8 dakika sürdü. Emniyete gidip şikayette bulundum, olay adli makamlara intikal etti’’ dedi. 

Devletin soğuk yüzü gösterilmeli! 

Çakmak açıklamasının devamında, ‘’Bu insanlara devletin soğuk yüzü gösterilmeli. Başka türlü makam sahibi olan insanları tehditler ile susturmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Ben bunların karşısında dik duracağımı söylemiştim. Bu insanların karşısında dik durulduğu zaman toplumdaki parazitleri ayrıştırabiliriz.  Toplumun düzenini bozan bu şahsiyetlerin toplumdan soyutlanması gerekir. Bu insanlar Menemen’de büyük bir aile. Güdenler olarak biliniyor. Bugüne kadar bu tipler meta zoruyla insanları sindirmeye çalışıyorlar. İstediklerini zor kullanarak elde ediyorlar. Ben şikayette bulundum, mahkeme sonucunu bekleyeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 

Pehlivan: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek!

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Pehlivan açıklamasında, ''Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Çakmak, dün akşam saatlerinde çirkin bir saldırıya uğramıştır. Bu kalleş saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum.Menemen Belediyesi olarak hak ve hukuk tanımazların her zaman karşısında olacak, adalet yolundan ayrılmadan dimdik duracağız!  Başından bu yana takipçisi olduğum konuyla ilgili emniyet güçlerimiz harekete geçmiştir. En kısa sürede sorumluların hukukun önünde hesap vereceğine olan inancım tamdır. Maruz kaldığı darp olayından dolayı Kıymetli Başkan Yardımcımız Mehmet Çakmak’a geçmiş olsun diyor, her daim yanında olduğumuzu samimiyetle ifade ediyorum' ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.