Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Masadan sonuç çıkmadı: Valilik ihalesi sil baştan

Masadan sonuç çıkmadı: Valilik ihalesi sil baştan

Valilik yerleşkesi içinde bulunan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşmesi planlanan ihalede firmalar yıkım maliyetini yüksek bulduğu için teklif verememişti. Konuya ilişkin konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise firmalarla masaya oturulacağını ve sonuç çıkmaması durumunda yeniden ihaleye çıkılacağını söylemişti. Oturulan masadan sonuç çıkmazken Valilik yıkım için belirlenen muhammen bedeli düşürerek yeniden ihaleye çıkma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 12.06.2022 - 08:53

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 6.9 şiddetindeki depremde hasar gören ve Valilik yerleşkesi içinde bulunan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için ihaleye çıkacağını duyurmuştu.

27 bin 960 metrekarelik alanı kapsayan bölgelerdeki yıkım işlemleri için ise belirlenen muhammen bedeli ise 17 milyon 244 bin lira olarak belirtilmişti.

HİÇBİR FİRMA KATILAMADI

Öte yandan 24 Mayıs'ta yapılması planlanan ihale firmaların ‘maliyetler’ nedeniyle katılamamasından dolayı gerçekleştirilememişti.

İhaleye başvuran firmalar, muhammen bedelin yüksek olması, işçilik maliyetlerinin artması ve hurda değerinin düşürülmesi nedeniyle ihale için teklif verememişlerdi.

MASADAN SONUÇ ÇIKMADI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, maliyetlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yıkım değeri baz alınarak belirlendiğini belirtmişti. Vali Köşger ayrıca ihaleye katılmak isteyen firmalarla masaya oturacaklarını ifade edip masadan sonuç çıkmaması durumunda yeniden ihaleye çıkılacağını söylemişi.

Masadan da sonuç çıkmamasının ardından valilik, fiyatı düşürerek yeniden ihaleye çıkma kararı aldı. 

Valilik ilk olarak belirlediği 17 milyon 244 bin lira muhammen bedeli yaklaşık 5 milyon düşürdü.

Yıkım ihalesi için belirlenen yeni muhammen bedel ise 12 milyon 229 bin lira oldu. 

İkinci ihale tarihi olarak 28 Haziran Salı günü Yatırım İzleme Müdürlüğünde yapılacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.