Dolar 32,5566
%0.03
Euro 34,8467
%-0.05
Altın 2.433,560
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Marlboro fabrikasında direniş sürüyor: Maaş düşük, iş güvencesiz

Marlboro fabrikasında direniş sürüyor: Maaş düşük, iş güvencesiz

İzmir Torbalı'daki Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet gösteren Euroserve’de DİSK/Gıda-İş üyesi işçiler sendikalı ve güvenceli çalışmak için iş bıraktı. Günlerdir seslerini duyurmaya çalışan işçilerden Eyüp Kapucu grevin 2 şart ile sonlandırılacağını belirtti. Kapucu açıklamasında, ‘’İş yeri değiştirilerek işten çıkmaya zorlanan arkadaşlarımız görev yerlerine iade edilsin ve toplu sözleşme için sendikayla masaya oturulsun’’ ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 22.09.2022 - 17:26

EGEPOSTASI- İzmir Torbalı’da üretim yapan Philip Morris (Marlboro) işçileri, fabrikadaki kötü koşullara ve baskılara karşı ayaklandı. İşten çıkarılan 17 işçinin işe iade edilmesi ve Gıda-İş Sendikasının masada muhatap alınması talepleri ile direnişe başlayan işçiler direnişlerine devam ediyor. 

 12 yıldır Euroserve’de forklift operatörü olarak çalışan Eyüp Kapucu işten çıkarılan17 işçinin işe iade edilmesi ve Gıda-İş Sendikasının masada muhatap alınması gerektiğini belirtti. 

Yılardır güvencesiz çalışma koşulları ve düşük maaşlar ile hayat mücadelesi veren işçiler adına açıklama yapan Kapucu, ‘’Yıllardır düşük maaşlar, adaletsiz ve esitlikten uzak çalışma koşullarından şikayetçi olan çalısma arkadaşlarım konuya kalıcı çözüm getirmek adına DİSK-Gıda İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye gitmişlerdir. Şuan 700 eurest personelinin 550’si sendika çatısı altında örgütlü. Örgütlenme sürecinde, şirketin bu durumdan  haberdar olması sonucu 17 arkadaşımıza başka bir projede görevlendirme adı altında işten çıkmaya zorlanması sebebiyle 20.09.2022 günü öğle saatlerinde DİSK-Gıda İş Sendikası kararıyla iş durdurma kararı aldık. Ayrıca 1 ay önce, ilk yazılı toplu sözleşme çağrımızı yapmıstık ve bunun üzerine defalarca hem yazılı hem sözlü olarak çağrıda bulunduk. kendileriyle herhangi bir irtibat kuramadık’’ dedi. 

Grevin 2 şart ile sonlandırılacağını belirten Eyüp Kapucu, ‘' Bizler işimizden memnunuz. 2 şartımızın yerine getirilmesi ile iş başı yapacağımızı duyuruyoruz. Birinci şartımız, iş yeri değıstirilerek işten çıkmaya zorlanan arkadaşlarımız görev yerlerine iade edilmeli. İkinci olarak da toplu sözleşme için sendikayla masaya oturmalarıdır’’ ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.