Dolar 32,5044
%0.18
Euro 34,7458
%0.07
Altın 2.491,990
%1.21
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maliyetler ihaleyi engellemişti: Valilik o firmalarla masaya oturacak

Maliyetler ihaleyi engellemişti: Valilik o firmalarla masaya oturacak

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Valilik yerleşkesi içinde bulunan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için 24 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşmesi planlanan ancak maliyetler firmaların teklif veremediği ihaleye ilişkin Egepostası’na konuştu. Maliyetlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yıkım değeri baz alınarak belirlendiğini belirten Köşger, “Orada mevzuat gereği başvuru yapan firmalarla tekrar bir görüşme yapılacak. Pazarlık usulü olacak bu görüşme. Eğer bu görüşmeden de bir sonuç alınamazsa yeniden ihaleye çıkılacak.” dedi.

  • Ege Postası
  • 01.06.2022 - 10:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Valiliği, 30 Ekim 2020 yılında meydana gelen ve 6.9 şiddetindeki depremde hasar gören ve Valilik yerleşkesi içinde bulunan 5 adet blok ile bodrum otoparkın hurda karşılığı yıkım ve molozlarının atılması için ihaleye çıkacağını duyurmuştu.

27 bin 960 metrekarelik alanı kapsayan bölgelerdeki yıkım işlemleri için ise belirlenen muhammen bedeli ise 17 milyon 244 bin lira olarak belirtilmişti.

HİÇBİR FİRMA KATILAMADI

Öte yandan geçtiğimiz hafta yapılması planlanan ihale firmaların ‘maliyetler’ nedeniyle katılamamasından dolayı gerçekleştirilememişti.

İhaleye başvuran firmalar, muhammen bedelin yüksek olması, işçilik maliyetlerinin artması ve hurda değerinin düşürülmesi nedeniyle ihale için teklif verememişlerdi.

MASADAN SONUÇ ÇIKMAZSA İHALE YAPILACAK

Öte yandan konuya ilişkin konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, maliyetlerin İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası yıkım değeri baz alınarak belirlendiğini belirtirken bu hafta içinde ihaleye katılmak isteyen firmalarla masaya oturacaklarını söyledi.

Yıkım işlemi için öncelikle teklif veren firmalarla masaya oturulacağını belirten Köşger, “Süreç devam ediyor. Orada mevzuat gereği başvuru yapan firmalarla tekrar bir görüşme yapılacak. Pazarlık usulü olacak bu görüşme. Eğer bu görüşmeden de bir sonuç alınamazsa yeniden ihaleye çıkılacak. Mevzuatta öngörülen süreç işliyor. Bu hafta bu görüşmeyi sonlandıralım. Netice alınamazsa yeniden ihale olacak” dedi.

BÜYÜKŞEHİR İHALE SONUCU BAZ ALINDI

İhale bedelinin yüksek görülmesi nedeniyle ihaleye girilememesini de değerlendiren Köşger, yeni bir düzenleme yapıldığını belirtti ve “Bu durum onunla alakalı bir şey değil. Tam tersi buradan çıkacak malzemeler önemli. Yapılardan çıkacak malzemelerin kıymetini, bu çalışmayı yapan arkadaşlar biraz da Büyükşehir Binasının ihale sonucu 19 milyon liraya alınmasını göz önünde bulundurarak bir fiyat ayarlaması yapmaya çalışmışlar. Meblağ belki biraz yüksek olmuş olabilir. Biz liyakat sisteminin hakkının, layığının olanını değerlendiriyoruz. Piyasadaki şartlardan bağımsız olarak… Oradaki hurda malzemenin değeri yüksek. Bu nedenle o şekilde bir fiyat belirlendi. 17 milyon demiştik. Teknisyen ve mühendis arkadaşlarımız konuya ilişkin çalışmalarına devam ediyorlar” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.