Dolar 32,5563
%0.13
Euro 34,8700
%0.6
Altın 2.429,500
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkemeden ‘Torbalı seçimi’ için flaş adım

Mahkemeden ‘Torbalı seçimi’ için flaş adım

27 Nisan tarihinde gerçekleştirilen ve hemen ardından yargıya taşınan Torbalı Belediye Başkanı seçimine ilişkin İzmir 1. İdare Mahkemesi önemli bir adım attı. Mahkeme, davanın kabul edilmesine karar verdi ve seçime ilişkin kamera görüntüleri, fotoğraf, belge ve tutanakların toplanmasını ve kendilerine teslim edilmesini istedi.

  • Ege Postası
  • 06.05.2021 - 12:36

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından, Torbalı Belediye Meclisi, 27 Nisan Salı günü yeni belediye başkanını meclis üyeleriyle yapılan seçimle belirlemişti.

Seçimde, CHP Grubunun adayı Mithat Tekin ile AK Parti’nin adayı Özgür Erman Çağlar yeni başkan olmak için yarışmış ve üçüncü turda oyların salt çoğunluğunu alan Tekin yeni belediye başkanı seçilmişti.

Mecliste 18 üyesi bulunan Millet İttifakı’nın adayı Mithat Tekin seçimde 17 oy alarak Torbalı’nın yeni başkanı olurken, 12 üyesi bulunan Cumhur İttifakı’nın adayı Özgür Erman Çağlar ise 14 oy almıştı.

Olaylı seçimde CHP’li meclis üyelerinin kullandıkları oy pusulasının üzerine kimliklerini koyarak fotoğraf çektikleri ve bu fotoğrafları da WhatsApp grubunda ifşa ettikleri iddiaları damgasını vurmuştu.

Yaşanan gelişmelerin ardından Cumhur İttifakı adayı Çağlar, seçimle ilgili gizli oy ilkesinin ihlal edildiğini iddia ederek, yürütmeyi durdurma talebiyle dava açmıştı.

Öte yandan tartışmalı seçimin ardından CHP'nin bir Belediye Meclis Üyesi ve DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi İlknur Demirtaş partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılmıştı.

FLAŞ GELİŞME

Seçimden bir hafta sonra İzmir 1. İdare Mahkemesi’nden önemli bir adım geldi. Mahkeme, davanın kabulüne hükmetti.

Hüküm çerçevesinde, seçime ilişkin kamera görüntüleri, fotoğraf, belge ve tutanakların toplanmasını ve kendilerine teslim edilmesini istedi.

Konuya ilişkin belgelerin toplanıp teslim edilmesi için mahkeme tarafından belediyeye 7 gün müddet verildi.

Belgelerin toplanmasının ardından mahkemenin bayramın ardından karar vermesinin beklenildiği ifade edildi. 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.