Dolar 32,5604
%0.04
Euro 34,8899
%0.07
Altın 2.428,950
%-0.05
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mahkeme plan kararlarını iptal etmişti: Üniversiteden tartışmalı alan için yeni hamle

Mahkeme plan kararlarını iptal etmişti: Üniversiteden tartışmalı alan için yeni hamle

Karabağlar Uzundere’de bulunan üniversite alanına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü, daha önce ihalesine çıktığı yeni derslik binası yapımı için yeniden ihaleye çıkma kararı aldı.

  • Ege Postası
  • 24.01.2023 - 15:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Demokrasi Üniversitesi’nin Karabağlar Uzundere’de mahkeme tarafından planları 3 kez iptal edilen bölgede inşa etmek istediği okul binasına ilişkin flaş bir gelişme yaşandı.

Üniversitenin kampüs projesinin olduğu alanda TOKİ konutlarının yapılmak istenmesi CHP’li yerel yönetim ve merkezi hükümeti karşı karşıya getirirken uzun süre İzmir kamuoyunda tartışılmıştı. Uzundere’de yapılacak kampüs alanına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan planla ilgili mülkiyeti hazineye ait 80 hektarlık arazide planlama yapılırken imar planının 38 hektarlık kısmı üniversite alanı olarak ilan edilirken geriye kalan 42 hektarlık alanda toplu konut inşaat alanı yapılacağı belirtilmişti.

Tartışmaların gölgesinde, TOKİ'nin bölgede gerçekleştirmek istediği konut ve üniversite projesinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onanan planlarına mahkemelerden veto gelmişti.

Karabağlar Belediyesi, bölge halkı ve Şehir Plancıları Odası ve Karabağlar Belediyesi’nin yargıya taşıması sonucunda alanın 1/25000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliğinin, 1/5000 ölçekli nazım imar planının ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planları geçtiğimiz aylarda iptal edilmişti. Kararın ana gerekçesi ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeşil kuşak politikasına zarar vermesi gösterilmişti.

REKTÖRLÜKTEN YENİ İHALE 

Bölgeyle ilgili planlara ilişkin tartışmalar devam ederken üniversite rektörlüğünden yeni bir hamle geldi.

5 Ocak tarihinde bölgede kampüs binası için ihaleye çıkan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü ,söz konusu alanla ilgili yeni bir ihale kararı daha aldı.

Alınan karar doğrultusunda 10 Şubat Cuma günü ‘İzmir Demokrasi Üniversitesi Uzundere Yerleşkesi Merkezi Derslik Binası Yapım İşi’ ihalesi gerçekleştirilecek.

Yapılan ihale duyurusunda, 9 bin metrekarelik betonarme derslik binasının yapılacağı belirtilirken işin teslimi için ise 975 gün süre verildi.

TARTIŞMALI ALANDA BAŞKA BİR ONAY DAHA VERİLMİŞTİ

Üniversite ayrıca, tartışmalı alanla ilgili mahkeme kararlarına rağmen Ağustos ayında “İzmir Demokrasi Üniversitesi Uzundere Yerleşkesi 30 Ünite ADSM (Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi) Yapım İşi” ihalesine çıkmış ve ihale ile merkezin yapımına onay verilmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.