Dolar 32,5396
%0.16
Euro 34,9206
%-0.15
Altın 2.437,960
%0.07
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Madene kapasite artırımına Bakanlıktan ÇED'siz vize

Madene kapasite artırımına Bakanlıktan ÇED'siz vize

Delen Enerji İnşaat Taahhüt Madencilik ve Ticaret Ltd. Şti, Menderes ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde hali hazırda faaliyet gösteren ve Eken Mad. İnş. Müz. Ürt. Ltd. Şti tarafından işletilen kalker ocağı kırma eleme tesisinin işletme devri ve kapasite artışı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ÇED raporu sundu. Bankalık kapasite artırımı için ÇED gerekli değildir kararını sürdürdü. 

  • Ege Postası
  • 05.11.2021 - 11:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir ili Menderes ilçesi Karakuyu Mahallesi’nde hali hazırda faaliyet gösteren ve Eken Mad. İnş. Müz. Ürt. Ltd. Şti tarafından işletilen kalker ocağı ve kırma eleme tesisinin işletme devri ve kapasite artışı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi.

Daha önce 17,67 hektar alanda madencilik faaliyeti gösteren Eken Mad. İnş. Müz. Ürt. Ltd. Şti. adına, ruhsat sahası içerisinde İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından tarih ve “ÇED Gerekli Değildir” kararı verilmişti. 

Hazırlanan ÇED dosyasında, Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Delen Enerji İnşaat Taahhüt Madencilik ve Ticaret Ltd. Şti’ye devrinin yapılmasının ardından alanda madencilik çalışması için ÇED gerekli değildir kararının ise devam edeceği belirtildi. 

Bu kapsamda, dosyada, mevcut 17,67 hektarlık alanda yürütülen madencilik faaliyetinin, yeni firma ile birlikte ruhsat sahasının tamamı olan 29,11 hektarlık alanda yapılacağı belirtildi. 

Firma, yeni projeyle birlikte mevcutta yılda 2 milyon 500 bin ton olan tesis kapasitesini, 2 milyon ton artıracak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.