Dolar 32,5405
%0
Euro 35,0105
%0.52
Altın 2.426,120
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Maden kazasında şirketten ilk açıklama

Maden kazasında şirketten ilk açıklama

Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik AŞ, İzmir'in Kınık ilçesinde 45 işçinin yaralandığı maden kazasının, basıncın etkisiyle oluşan güçlü hava ve toz akımı neticesinde meydana geldiğini ve 10 işçinin tedavisine devam edildiğini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2021 - 12:34

Şirketten yapılan açıklamada, dün gece saat 20.40'ta Kınık ilçesi sınırlarındaki linyit madeninde kaza meydana geldiği hatırlatıldı.

Yaralılara şifa ve tüm madencilere geçmiş olsun dilekleri de paylaşılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Ayak arkasındaki boşluğun ani oturması ile meydana gelen basıncın etkisiyle oluşan güçlü hava ve toz akımı neticesinde, çoğu ayakta tedavi edilen arkadaşlarımız dahil toplam 45 kişi etkilenmiştir. 3 ayrı hastaneye sevk edilmiş arkadaşlarımızın çoğunluğu taburcu edilmiştir, 10 arkadaşımızın tedavisi devam etmektedir. Söz konusu olayda herhangi bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Vardiyada yer altında görevli tüm çalışma arkadaşlarımız derhal tahliye edilerek, tahlisiye ekiplerince yer altı güvenlik tedbirleri alınmıştır. Meydana gelen olayın herhangi bir patlama veya göçükle ilgisi bulunmamaktadır."

Yaralılar taburcu ediliyor

Maden kazasında yaralanan 45 işçiden tedavisi tamamlananlar taburcu edilirken, Vali Yavuz Selim Köşger maden sahasında incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Kınık ilçesinde dün saat 21.00 sıralarında iddiaya göre Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.'ye ait kömür ocağında kısmi göçük meydana geldi. Göçük sonrası bölgeye İzmir ve Manisa'dan çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. AFAD, UMKE ve itfaiye ekiplerince maden ocağı hızlı bir şekilde tahliye edilerek, yaralanan 45 işçi sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralıların 18'i Kınık, 6'sı Bergama ve 21'i Soma Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenilirken, olayı duyan yaralıların yakınları ise hastanelere akın etti. Ayakta tedavi gören yaralıların tümünün hastanelerden taburcu edildiği öğrenilirken, yatakta tedavi gören işçilerin de gün içerisinde peyderpey taburcu edilecekleri öğrenildi. Yaralılardan 2'sinin ise tedbir amacıyla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Vali Köşger: İncelemeler sürecek

Madende meydana gelen kaza ile ilgili açıklamada bulunan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kazanın meydana geldiği madende gün içerisinde incelemelerin süreceğini, olayın kesin sebebinin yürütülen tahkikat sonucu açıklığa kavuşacağını bildirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.