Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lokantacılardan tedbirlere isyan: Aç-kapa aç-kapa yalama olduk!

Lokantacılardan tedbirlere isyan: Aç-kapa aç-kapa yalama olduk!

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgınına ilişkin açıkladığı yeni tedbirler kapsamında kafe, restoran ve lokantalar yaklaşık 1,5 ay faal olarak hizmet verebilmişken yeniden faaliyetleri kısıtlandı. Konuya ilişkin konuşan İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, salgının sebebi kendileri olmamalarına rağmen yükün sırtlarına yüklendine dikkat çekerek, “Bu konuda söyleyebileceğimiz bir şey kalmadı. Yeter artık! Biz aç-kapa aç-kapa yalama olduk. Sebebin biz olmadığımız çok kesin ve aşikar ama dönüyor dolaşıyor işin ucu bir şekilde bize geliyor” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.04.2021 - 13:13

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanacak yeni tedbirleri açıkladı.

Tedbirler kapsamında, kafe, restoran, kahvehane ve lokantaların çalışma düzeninde yine değişiklik yapıldı.

Kasım ayından 1 Mart tarihine kadar yalnızca al/götür ve paket servis hizmeti verebilen lokanta,kafe ve restoranlar kontrollü normalleşmeyle birlikte kapılarını ikinci kez açmış ve yarı kapasiteyle de olsa çalışmaya başlamışlardı.

Ancak dün açıklanan tedbirlerle kafe, restoran ve lokantalarda müşteri ağırlamak üçüncü kez yasaklanırken faaliyetleri yalnızca gel/al ve paket servisle sınırlandırıldı.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İzmir Lokantacılar Odası Başkanı Aykut Yenice, tükendiklerini ifade ederken seslerini hiçbir yetkilinin duymadığını söyledi.

Salgına kendileri sebep olmamalarına rağmen salgın yükünün üstlerine bindirildiğini belirten Başkan Yenice, “Bizim için bir değişiklik yok bile denilebilir. Paket servis bizi memnun olduğumuz bir servis değil. Bu konuda söyleyebileceğimiz bir şey kalmadı. Yeter artık! Biz aç-kapa aç-kapa yalama olduk. Sebebin biz olmadığımız çok kesin ve aşikar ama dönüyor dolaşıyor işin ucu bir şekilde bize geliyor. Bıktık yani! Allah yardımcımız olsun. Bize verilecek bir destek de yok zaten. Sesimizi duyan bir insan da yok. Duymaya niyetli insan yok aslında. Günlerdir televizyonlarda bas bas bağırılıyor. Ama onu da duymuyorlar. Bu koskoca bir sektör, koskoca bir teşkilat... Sanki sebep bizmişiz gibi iş dönüp dolaşıp bize geliyor. Allah yardımcımız olsun. Başka da diyecek bir şey yok” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.