Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak ve Karabağlar’da grev kapıda

Konak ve Karabağlar’da grev kapıda

DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube, Konak ve Karabağlar’da SODEMSEN ile Toplu İş Sözleşmesinin tıkandığını duyurdu. 23 Aralık Cuma günü belediyelere grev kararının asılacağını duyuran DİSK Genel-İş 5 No’lu Başkanı Savaş Aras, ‘’ Yıllardır bu belediyelerde emek ve özveri ile canla başla çalışan tüm üyelerimizin, her geçen gün enflasyon karşısında eriyen maaşlarının daha fazla erimemesi için Belediye Başkanlarımızı müzakere masasına davet ediyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

  • Ege Postası
  • 20.12.2022 - 15:56

EGEPOSTASI- Konak ve Karabağlar Belediyesi ile yürütülen TİS süreci tıkandı. Merbel A.Ş ve Karbel AŞ. arasında 7 Eylül tarihinde başlayan görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. DİSK Genel-İş 5 Nolu Şube, grev kararı aldığını düzenlediği basın açıklaması ile duyurdu. Basın açıklamasını Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras okudu.  Savaş Aras açıklamasında, ‘’Sendikamız ile Konak Belediyesi Merbel A.Ş ve Karabağlar Belediyesi Karbel AŞ. arasında 7 Eylül 2022 tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde henüz anlaşma sağlanamamıştır’’ dedi. 
 105 günlük TİS sürecinde anlaşma sağlanamadığına dikkat çeken Aras, ‘’Merbel A.Ş’ de 1377 üyemizi kapsayan Toplu İş Sözleşmemizde bir çok ekonomik, sosyal ve idari içerikli maddelerimizi karşılıklı mutabakat ile geçtik, ancak Karbel AŞ’ de 891 üyemizi kapsayan Toplu İş Sözleşmemizdeki görüşmelerimizde böyle bir ilerleme kaydedemedik. İlk 60 günlük süreci ve Resmi Arabulucu sürecini tamamlayarak, 28 Kasım tarihinde ikinci 60 günlük süreye, yani Grev İlanı ve kararı uygulama sürecine başlamış olduk. Bugün itibariyle ikinci altmış günlük sürenin 23. Gününe girdik. Toplu İş Sözleşmemizde başlangıç tarihinden bugüne kadar tam 105 gün geçmiştir’’ ifadelerine yer verdi. 

23 ARALIK GREV 

23 Aralık Cuma günü grev kararının asılacağını belirten Savaş Aras, ‘’Bizler DİSK’ e bağlı Genel-İş Sendikası 5 nolu şube yönetimi ve temsilcileri olarak olabildiğince sorumlu davrandığımızı düşünüyoruz. Aynı sorumlu davranışı gerek SODEMSEN yetkilileri, gerekse Belediye başkanlığımızdan bekliyoruz. Her iki belediye yetkililerinden de çağrımıza yanıt verilmesini, verilmediği ve anlaşma sağlanamadığı takdirde, gerek Konak, gerekse Karabağlar çalışanı tüm üyelerimizle birlikte 23 Aralık 2022 tarihinde kitlesel olarak Grev Kararlarımızı belediyelerimize asacağız’’ dedi. 

TIRNAKLARIMIZLA KAZIYARAK KAZANDIK 

Toplu İş Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini belirten Aras, ‘’Bizler Konak ve Karabağlar çalışanı olarak Belediyelerin halka yansıyan yüzleriyiz! İlçemizin çehresini değiştirip, güzelleştiren, parklarını yeşillendirip, yaşam alanları hazırlayan, spor ve sağlık hizmeti verip; kültür etkinlikleri yapan, semt evleri, sosyal hizmet alanlarıyla, can dostların canına can katan, ilçemizin temizliği ile gurur duyulan, kısacası doğumdan ölüme hizmet üreten Konak ve Karabağlar Belediyesi işçileriyiz. “Genel-İş derler bize Kent yaşar ellerimizde” diyen GENEL-İş’ çileriz biz ve bu kenti ellerimizle yaşatıyoruz, yaşatmaya da devam edeceğiz. 2004 yılından bu yana 9 dönemdir tırnaklarımızla kazıyarak kazandığımız Toplu İş Sözleşmemizden asla vazgeçmiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

BAŞKANLARA MÜZAKERE ÇAĞRISI 

Belediye başkanlarını müzakere masasına davet eden Aras, ‘’18 yıllık işyerleri olarak taleplerimizin haklı olduğunu biliyor ve karşılanmasını istiyoruz. Yıllardır bu belediyelerde emek ve özveri ile canla başla çalışan tüm üyelerimizin, her geçen gün enflasyon karşısında eriyen maaşlarının daha fazla erimemesi için Belediye Başkanlarımızı müzakere masasına davet ediyoruz. Toplu iş sözleşmemizin masada en iyi şekilde biteceğine inanan üyelerimizle, anlaşma masada bitmezse sokaktan kaçmadan, sendikasının alacağı karar doğrultusunda eylem ve etkinliklere riayet ederek, birlikte başaracağımıza olan inancımızla diyoruz ki; Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber, Ya hiç Birimiz’’ dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.