Dolar 32,5162
%-0.09
Euro 34,7882
%-0.22
Altın 2.418,200
%-0.49
Bist-100 9.673,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak planlarında kritik gelişme!

Konak planlarında kritik gelişme!

İzmir'de meslek odalarının itirazları nedeniyle tartışmalara neden olan Konak 1. Etap (Alsancak-Karamanlar Bölgesi) 1/5000 ölçekli Sağlıklaştırma Alanı planları için belediyeden revizyon geldi. Daha önce “Sağlıklaştırma alanı” olarak belirlenen alanın alan çıkarılmasına karar verildi.

  • Ege Postası
  • 07.12.2021 - 11:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Tartışmalara neden olan Konak 1. Etap (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. 

Daha önce İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayladığı, 19 Nisan-18 Mayıs tarihleri arasında askıya çıkarılan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planına yapılan itirazların uygun görülmemesi nedeniyle Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, bir basın açıklaması yayımlamıştı.

Yapılan açıklamada, mahkeme kararına rağmen planların hatalı bir şekilde devam ettirildiği ve planların şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu noktalarına dikkat çekilmişti.

Öte yandan; “Sağlıklaştırma Alanı” olarak belirlenen ve “korunacak alanlar (K sınırları)” dışında bırakılan 30 hektarlık alanla ilgili önemli bir karara imza atıldı.

Konak Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların ardından; Sağlıklaştırma Alanı olarak belirlenen bölgede yaplan analiz ve etütler sonucunda Kuzeyde Ali Çetin Bulvarı, Batıda Ziya Gökalp Caddesi, güneyde Dr. Mustafa Enver Bey ve Mimar Sinan Caddeleri ile doğuda 1420 Sokak ile sınırlanan alanalardaki imar adalarında imar adalarında belirlenen kat adedinden fazla ve ruhsatlı yapılaşan parsellerin olduğu belirlendi. 

Bu kapsamda, Bu kapsamda, Konak 1. Etap Nazım İmar Planı (Alsancak-Kahramanlar Bölgesi) kapsamında Sağlıklaştırma Alanı olarak belirlenen kuzeyde Ali Çetinkaya Bulvarı, batıda Ziya Gökalp Caddesi, güneyde Dr. Mustafa Enver Bey ve Mimar Sinan Caddeleri ile doğuda 1420 Sokak ile sınırlanan alan Sağlıklaştırma Alanı dışına çıkarılma kararı alındı. Hazırlanan planlar için ise itirazlar için 1 aylık askı süreci başlatıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.