Dolar 32,5328
%0.14
Euro 34,9110
%-0.17
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kısıtlamada 'yağmur çamur' demeyip sokak hayvanlarını beslediler

Kısıtlamada 'yağmur çamur' demeyip sokak hayvanlarını beslediler

Sokağa çıkma kısıtlamasında yağan yağmura aldırış etmeden Balçova Baraj Yolu üzerinde dağda ve ormanda aç kalan hayvanları beslediler. Sokak hayvanlarını besleme etkinliğinde Mikrop Hikmet’te yer aldı.

  • Ege Postası
  • 16.12.2020 - 14:35

İzmir'in Balçova ilçesinde Münevver Şen Yavaş, Selin Orhan , Atilla Şencan, Gökhan Takıcak ve Sibel Altun adlı hayvanseverler sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanları için özel izin alıp ''aç kalmasınlar '' diye onları beslediler.

Balçova Baraj Yolu Orman Çocukları besleme destek grubu  diye tanınan hayvanseverlere, İzmir'in sevilen sanatçısı ve aynı zamanda sosyal sorumluluk projeleri ile bilinen Mikrop Hikmet lakaplı Hikmet Durmuş da eşlik etti.

Sağanak yağmur altında baraj yoluna ulaşan Mikrop Hikmet ıslanan kedi ve köpekleri görünce duygusal anlar yaşadı.

Burada bir açıklama yapan Mikrop Hikmet , “Kediler için kulübelerin olduğunu lakin köpekler için kulübeler olmadığını söylediler. Balçova Belediyesi bu çağrıya yanıt vermiş. Şuan imalatta olan köpek evleri yapılıyormuş. Karabağlar Belediyesi de mama desteği veriyormuş. Bunları  duyunca mutlu oluyorum. Sosyal belediyecilik budur. Ayaklar altında yaşamak zorunda kalan sokak hayvanlarına bir tekmede biz vurmayalım. Allah’ın 'dilsiz hullarım dediği' hayvanları bağrımıza basalım. Biran önce hayvan yasasının çıkmasını ve hayvanlara eziyet edenleri hapisle cezalandırılmasını istiyoruz'' dedi.

Grup üyeleri hayvanlar için yaptıkları barınakların içini ve mama yiyecekleri yerleri kurutup temizledikten sonra kedi ve köpekleri beslediler.

 Burada sadece kedi ve köpekleri değil yaban domuzlarını da beslediklerini söylediler. 

İzmir’in her yerinde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda  sokağa çıkmanın yasak olduğu günlerde sokak hayvanlarını beslemeye devam ediyoruz diyen Sibel Altun  da ''Aslında bu kadar değiliz bir kısmımız başka bölgelerde. Balçova bölgesinde özellikle baraj yolu üzerinde çok sayıda kedi ve köpeğimiz var. Bugün onlar için burdayız onları beslemeye ve yuvalarını korunaklı hale getirmeye geldik. Mikrop Hikmet’e de katılımından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Münevver Şen Yavaş ise “Bizler buraya gönül verdik. Sağolsun Sibel arkadaşımız bizi buraya yönlendirdi. Özellikle buranın güzelleşmesinde  Pınar Konur arkadaşımızın emeği büyük kendisine   teşekkür ederim. Bir grubumuz var küçücük bağışlarla biriktikçe mama alıyoruz. Her şekilde destek lazım. İnstagram’da ''Balçova Baraj Yolu Çocukları'' adında sayfamız var  ''Pati Mama'' adında kumbaramız var 3 TL'den başlayan bağışlarla sizlerde mama alarak katkıda bulunabilirsiniz. Biriktikçe mamalarını  alırız gerekirse sizin adınıza bizler besleriz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.