Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemeraltı’nda su baskını sorunu çözüme kavuştu

Kemeraltı’nda su baskını sorunu çözüme kavuştu

İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı’nda her yağmurdan sonra yaşanan su baskını görüntüleri bu kez yaşanmadı. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, çarşıya kurulan pompa düzeneği ile su baskını probleminin engellendiği söyledi ve “Bu düzenekle Kemeraltı’nın su problemi çözüldü diyebiliriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.12.2020 - 18:19

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Her yağmurun ardından su baskını görüntüleriyle ve esnafın mağduriyetiyle gündeme gelen İzmir'in tarihi çarşısı Kemeraltı’nda su baskını problemi çözüme kavuştu.

Yaklaşık bir haftadır İzmir’i etkisi altına alan yağışların Kemeraltı’nda yine aynı mağduriyet görünlerini beraberinde getireceği düşünülürken Tarihi Çarşı’ya kurulan pompa düzeneği olası su baskınlarını engelledi.

Konuya ilişkin konuşan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, pompa düzeneği ile Kemeraltı’nın su probleminin çözüldüğünü söyledi. Su baskınlarıyla ilgili basına yansıyan bazı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Girgin, çarşıya giderek esnafla birebir iletişime geçtiğini ve bir sorunun olmadığını gözlemlediğini belirtti.

Gece yağan yağmurun ardından Kemeraltı’nda alışılan görüntülerin yaşanmadığını belirten Girgin, “Kemeraltında su sorununun çözümü için Büyükşehir Belediyesi, alana bir pompa yapıldı. Su baskını gibi durumlarda otomatik olarak çalışıp suyu Çankaya’ya doğru pompalacak bir düzenek. Dün yağan yağmurda aynı sıkıntının yaşanmamasında pompanın büyük bir faydası oldu. Bu düzenekle Kemeraltı’nın su problemi çözüldü diyebiliriz. Kemeraltı esnafı da aynı şeyi söylüyor. Kaldı ki yılbaşından sonra büyük bir altyapı çalışmasına başlanacak. Biraz sabretmek gerekiyor ki esnafımız da ‘Bu zamana kadar sabrettik, biraz daha sabrederiz’ diyor. Ha afet olur, aşırı yağış olur. O zaman böyle sorunlar yaşanır. Evdeki musluğunuzu bir anda hızlı açtığınızda da o lavabo dolar ve su bir süre sonra çekilir. Burada da öyle bir durum varken hiç kimseye ‘Sen suçlusun, hiçbir şey yapmadın’ diyemeyiz” dedi.

“GÖRÜNTÜLER BUGÜN YAŞANMIŞ ŞEYLER DEĞİL”

Bugün basında yer alan ve Kemeraltı esnafının yağmur nedeniyle mağduriyet yaşadığını söyleyen haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Girgin, “Şu anda Kemerlatı’nda su baskını var gibi söylemler çok yersiz. Kaldı ki dün yağan yağmurda hiçbir su sıkıntısı yaşanmamış. Ben gidip kendim gördüm. Sadece Küçük Dermir Han’da sadece bir su sorunu olmuş. Ama ben sabah 9.00’da gittiğimde de orada bir su sorunu görmedim. Öyle hiç kimsenin kovalarla su atması gibi bir şey olmadı. Bazı basın organları eski görüntüleri bugün yaşanmış gibi aktarmışlar. Ayıp etmişler, yakışmamış. Bugün gösterilen görüntüler kesinlikle bugün yaşanan şeyler değil. Kemeraltı bu konuda üzgün. Çünkü var olanı biz zaten gösteririz ama var olmayanı göstermek bize yakışmaz” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN BİR MİLAT”

Girgin, Kemeraltı’nın su baskını probleminin büyük bir altyapı çalışmasıyla kökünden çözülmeye çalışıldığı ifade ederek şunları söyledi; “Kemeraltı’nın uzun zamandır devam eden bir altyapı problemi var. Bugünün sorunu değil. Ama şu anki altyapı, eskiye nazaran çok daha iyi durumda. Kemeraltı, deniz seviyesinde olduğu için bu gibi yerlerde böyle sorunlar kaçınılmaz oluyor. Bu zaten bizim bildiğimiz ve belediyenin çözüm aradığı bir konu. Yılbaşından sonra ilk defa bir belediye başkanı bu konuda ciddi bir siyasi risk alarak Kemeraltı’nın altyapısının yenilenmesi için ihaleye çıktı. Bu bizim için bir milat”

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.