Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun’da tahribat bitmiyor: RES kabusundan sonra GES girişimi

Karaburun’da tahribat bitmiyor: RES kabusundan sonra GES girişimi

Uzun süredir RES’ler ve onların olumsuz etkileriyle mücadele eden Karaburun şimdi de Güneş Enerji Santralleri(GES)’lerin hedefi oldu. Mak Solar Enerji Anonim Şirketi,ilçede tarım alanı ve özel çevre korum alanı olan bölgede GES kurmak için ÇED sürecini başlattı.

  • Ege Postası
  • 14.11.2022 - 11:34

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’in tatil cennetlerinde olan ve doğal zenginlikleriyle bilinen Karaburun yarımadası uzun süredir Rüzgar Enerji Santralleri(RES)’ler ve hem doğa tahribatları hem de bölge halkının geçim kaynaklarına olumsuz etkileriyle mücadele ediyor.

Halkın hayvancılık faaliyetlerini bitirme noktasına getiren RES’lerle mücadele devam ederken ilçede şimdi de Güneş Enerji Santralleri(GES) kurulumu için harekete geçildi.

Mak Solar Enerji Anonim Şirketi, Karaburun’a GES kurmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

TARIM ALANINDA KALIYOR

İlçenin Eğlenhoca Mahallesi Yukarıovacık mevkiinde kurulması planlanan GES’ler toplamda 81 bin 125 bin metrekarelik alanı kapsayacak.

Proje kapsamında; 15 bin adet 400 Wp’lık güneş paneli kurulması ve bu panellerden toplam güç 6 MWm elektrik lisanssız olarak üretilmesi planlandığı ve projenin 84 milyon 645 bin liraya mal olmasının beklendiği ifade edildi.

Hazırlanan raporda dikkat çeken husus ise toplamda 4 parseli kapsayacak olan proje alanının 1/100.000 Ölçekli İzmir Manisa Planlama Bölgesi Çevre Düzeni Planı’na santral alanı “Tarım Alanı ve Özel Çevre Koruma Alanı” sınırları içerisinde kalması oldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.