Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kanser riski nedeniyle eleştirilmişti: Tepki çeken tesis için ikinci hamle!

Kanser riski nedeniyle eleştirilmişti: Tepki çeken tesis için ikinci hamle!

Aliağa’nın Bozköy Mahallesi’nde 25 yıldır demir-çelik üretimi yapan HABAŞ Demir-Çelik, Sınaî ve Tıbbi Gazlar Endüstri A.Ş, daha önce bölge halkı tarafından tepkiyle karşılan sıcak haddehane tesisi için ikinci kez Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ikinci kez başvuruda bulundu.

  • Ege Postası
  • 20.01.2022 - 09:01

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Çevreye ve insan sağlığına zararlı yatırım ve girişimlerle sık sık gündeme gelen Aliağa’ya hem çevre hem insan sağlığı için tehdit oluşturacak bir yatırım için daha adım atıldı.

Aliağa’nın Bozköy Mahallesi’nde 25 yıldır demir-çelik üretimi yapan HABAŞ Demir-Çelik, Sınaî ve Tıbbi Gazlar Endüstri A.Ş, sıcak haddehane tesisi için ikinci kez Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na ikinci kez başvuruda bulundu.

Firma geçtiğimiz yıl, haddehane ünitesinde depolama alanı ve kapasite artırımı projesi için başvuruda bulunmuştu. Bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerini olumsuz yönde etkilediği ve kanser riskini artırdığı gerekçesiyle mahalle sakinlerinin tepkisine neden olan projenin planları ise iptal edilmişti. 

FİRMADAN İKİNCİ HAMLE

Öte yandan firma, haddehane tesisi için ikinci kez harekete geçti. Firma bu kez, kapasite artımı için değil yeni bir tesis için bakanlığı başvuruda bulundu.

Tesis başvurusuna gerekçe olarak ise değişen ekonomik şartlar ve demir-çelik taleplerine olan artış gösterildi.

Sunulan dosyada yer alan bilgilere göre; proje kapsamında tesis yılda 2,5 milyon ton düz ve nervürlü çubuk demir üretimi yapılacak.

Tesisin hammadde ihtiyacı ise yatırımcı firma Habaş Sınai ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş.’ye ait olan ve bölgede faaliyet gösteren çelikhane tesisinden temin edilecek. 

Toplamda 82 bin metrekare alanı kaplayacak olan tesisin bulunduğu bölgenin ise tarla niteliği taşıdığı belirtildi.

Söz konusu projenin bedeli ise 847 milyon lira olarak belirlendi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.