Dolar 32,5185
%-0.09
Euro 34,7960
%-0.2
Altın 2.421,520
%-0.35
Bist-100 9.720,00
%0.78

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kahvecilerden Kılıçdaroğlu'na destek: Her oyundan sonra kağıtları değiştiririz

Kahvecilerden Kılıçdaroğlu'na destek: Her oyundan sonra kağıtları değiştiririz

Koronavirüs salgınından en çok etkilenenlerden olan kahvehane esnafı oyun yasağı nedeniyle birer birer kepenkleri indirmeye başladı. “Bizi virüs değil ekonomik durumumuz öldürecek” diyen İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, geçtiğimiz günlerde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kahvehanelerde oyun oynanması için dile getirdiği çözüm talebini işaret ederek, “Her oyundan sonra kağıt destelerini değiştiririz” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2020 - 17:03

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Türkiye yaklaşık dokuz aydır koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Salgının en büyük yan etkileri ise hizmet sektörü ve ekonomiye oldu. Yaklaşık üç boyunca kapalı kalan kafe, restoran, AVM ve kahvehane gibi alnalar 1 Haziran normalleşme süreciyle birlikte yeniden kapılarını açtı fakat ekonomik sorunların çözümü normalleşme olamadı. Kapılarını açan kahvehaneler oyun yasağının olması nedeniyle belini doğrultamadı. Oyun yasağı nedeniyle müşteri sayısı azalan kahveciler birer birer kepenk indirmeye başladı.

Kahvehanecilerin oyun yasağı nedeniyle yaşadıkları mağduriyeti birçok kez dile getiren İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, oyun oynanmadığı için kahvehane esnafının kepenk indirmek zorunda kaldığını söyledi ve bu gidişle kahvehanelerin yaklaşık yüzde 50’sinin kapanacağını ifade etti.

Kırdı’nın taleplerini son olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu birkaç gün önce Türk Tabipler Birliği’ne gerçekleştirdiği ziyaretinde kahveci esnafının sorunlarından bahsetmiş ve “Kahveler açık güzel ama kağıt oynamak yasak. Vatandaş kahveye niye gitsin o zaman. Oysa önlem alabilirsiniz, dersiniz ki 'her oyunda sıfır, yeni kağıt açacaksınız. Bitti bu kadar basit” ifadelerini kullanarak esnafın sorunlarına bir çözüm getirmişti. Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı sosyal medyada alaya alanırken eleştirilerin dozu aşılıp dalga geçme boyutuna ulaşmıştı.

“HER OYUNDAN SONRA KAĞIT DESTELERİNİ DEĞİŞTİRİRİZ”

Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği çözümlerin kendilerinin talebi olduğunu belirten Kırdı, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’a kahvehanelerde oyuna izin verilmesi konusundaki taleplerimizi çok öncesinden iletmiştik zaten. Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği o şeyler de bizim taleplerimizdir. Kendisi de bizim taleplerimizi açıkladı. Bu talepler, doğru talepler. Oynanan her oyunda iskambil kağıtlarını değiştiririz biz. Kağıtlar 5 lira cevarında. Kahvehanelere müşteri geldiğinde çay kahve içildiğinde bizler bu masrafı tölere edebiliriz. Her oyunda yeni kart destesi de veririz, oyun takımlarını sterilize de ederiz” dedi.

“ESNAF DÜKKAN KAPATTI”

Kahvehanelerde oyun oynanmasına izin verilmediği için müşteri sayısı da büyük oranda azaldığını söyleyen Kırdı, “Bu konuda şikayetler alıyoruz. İzmir’deki kahvehane esnafının yüzde 25’i bu yüzden dükkanını kapattı. Bu kişiler yanında çalışanlarla birlikte işsiz kaldılar. Bütün bu kişilerin borçları var, aileleri var ve evlerini geçindirmek gibi sıkıntıları var. Eğer bu durum birkaç daha bu şekilde devam ederse İzmir’deki kahvehanelerin yüzde 50’ye yakını kapanacak. Çünkü esnaf kiralarını ödeyemiyor. Mal sahipleri de onları çıkartıyorlar” diye konuştu.

“GEREKEN TÜM ÖNLEMLERİ ALIRIZ”

Kırdı, siyasilere ilettikleri taleplerin bir an önce karşılık görmesinin esnafın geleceği açısından çok önemli olduğunun altını çizerek, “Geçenlerde Hamza Dağ bir konuşmasında bizimle konuştuğunu belirtmişti. Kendisinin esnaf konusunda çok hassas davrandığını biliyorum. Ama şartlar malum. Virüs yükseldi ve o yükseldiği için oyun taleplerinin bilim kurulu tarafından yerşine getirilmediğini söyledi. Bizim zor durumda olduğumuzu tüm siyasiler ve milletvekilleri biliyor. Ama kafeler ve restoranlar açık. İnsanlar kahvehanelere oyun oynamak için geliyor. Restoranlar ve kafeler önlem alıyorsa biz de gereken tüm önlemleri alırız” dedi. 
Kırdı son olarka şunları söyledi; “Bu salgın yükseliyor. Kahvehaneler kapalı, oyun oynanmıyor. Biz mi yükselttik bu salgını! Tekrar söylüyorum. Bizi virüs değil ekonomik durumumuz öldürecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.