Dolar 32,3469
%0.3
Euro 35,1453
%0.07
Altın 2.301,620
%1.06
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadifekale Şehitliği'nde tören düzenlendi! Şehitlere minnet ve saygıyla...

Kadifekale Şehitliği'nde tören düzenlendi! Şehitlere minnet ve saygıyla...

İzmir'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü kapsamında Kadifekale Şehitliği'nde resmi tören düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 18.03.2021 - 12:05

Türk tarihinin en şanlı destanlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 106. yılı nedeniyle İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Kadifekale Şehitliği'nde tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, şehit ve gazi dernekleriyle, odalar ve sivil kuruluşlarının temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Şehitlikteki tören anıta çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulan ve şehitler için saygı atışı yapılan törende İstiklal Marşı okundu.

Şehit İdari Ataşe Çağlar Yücel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerinden Ömer Osman Özsan, “Çanakkale Destanı”, Aytuğ Arslan da “Mehmet Toprak Oldu” isimli şiiri okudu.

Vali Köşger Şehitlik Defterini imzaladı

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Recep Doğru da günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Şanlı tarihimizi gelen nesillere anlatabilmek, hatırlatabilmek, genç zihinlerde yer etmesini sağlamak ve minnet duygularımızla onların anılarını canlı tutmaya çalışmak için bulunduğumuz bölgelerin en gösterişli yerlerine anıtlar diktik. Şehitlikler inşaa ettik. Vatan bir toprak parçasıdır ama her toprak parçası vatan değildir.”

Törende İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehitlik defterini imzaladı. İzmir İl Müftü Yardımcısı Rahmi Yiğit'in şehitler için dua okumasının ardından, Kadifekale Şehitliği'ndeki kabirlere karanfil bırakıldı.

Protokol üyeleri, şehit aileleriyle sohbet etti. Vali Köşger'in yanına gelen şehit annesi Fatma Akdoğan, 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan oğlu Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan'ın adının, yaşadıkları sokağa verilmesini istedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.