Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaçak Roman Köy mühürlendi

Kaçak Roman Köy mühürlendi

İzmir Selçuk'un Belevi Mahallesi’nde tarım alanı olan bir arazinin üzerine yapılması planlanan konut yapımı için yapılan imar değişikliği tartışmalara neden olmuştu. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun Roman Köy projesinde çalışmaların imarsız bir şekilde başladığı öğrenildi. Cumhur İttifakı’nın Selçuk Belediyesi Meclis üyeleri belediyeye verdikleri dilekçede Roman Köy'ün yapılaşma ile ilgili imar izni verilmediğini belirtti. Roman Köy'deki inşaat çalışmalarının Belediye tarafından mühürlendiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 07.11.2022 - 18:40

EGEPOSTASI- CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’nun, Selçuk Belevi’de “Roman Köy” kurmak için girişimlerde bulunduğu ve imar planı değişikliği için İzmir Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında gündeme gelen arazisinin, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün kararıyla tescillendiği ortaya çıkmıştı. 

Arazi 'tarım alanı'

CHP’li Purçu, alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “kamu yararı” kararı aldırmıştı. 1/25 binlik ve 1/100000 binlik planlarda “tarım alanı” olan araziyle ilgili alınan kamu yararı kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Büyükşehir 1/100000 üst ölçek planında tarım alanı olarak belirlenen alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeniden değerlendirme yapmasını istemişti.  

Korunması gereken alanlar var 

Öte yandan arazinin üzerinde korunması gereken bir manastır, bir değirmen su yolu, bir su yolu duvarı yer alırken arazinin yanında da su kemeri ayakları bulunuyor.

 Purçu: Mevcut yerimi verdim

CHP’li Purçu’nun araziyi nasıl satın aldığına dair birçok iddia ortaya atılırken Purçu, katıldığı bir yayında, “Bu proje için Selçuk’ta yer mi aldınız?” sorusuna, “Benim kendi yerim vardı daha öncesinden yerim vardı. Mevcut yerimi verdim” şeklinde yanıt vermişti. 

Cumhur İttifakı dilekçe verdi 

Selçuk Belediyesi’nin AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri Hakan Bayraklı, Sema Yeşilçimen, Sıdık Demircan, Burhan Öznur ve İbrahim Gökçe belediyeye dilekçe verdi. Belediye'nin yapılaşmaya izin vermediğini belirten meclis üyeleri belediyenin ne tür işlemler yaptığı sordu. Yne dilekçede, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 'den malzeme destekli bu kaçak yapıların akıbeti ne olacaktır?'' sorusunun yer alması da dikkat çekti. 

Vatandaşlardan konuya ilişkin ihbar aldıklarını belirten meclis üyelerinin verdiği dilekçede, ''Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak gittiğimizde biri bitmiş, diğerleri hızla devam eden onlarca inşaatı gördük, Bildiğimiz kadarıyla bu inşaatların yasal izni olma ihtimali yoktur.'' ifadeleri yer aldı. 

Tuğlalar örülmeye başlanmıştı, belediye tarafından mühürlendi. 

AK Partili ve MHP'li meclis üyeleri, Köy projesinde henüz bakanlığın son sözünü söylememiş olmasına rağmen Roman Köy’de çalışmaların başladığı ve bir konutun bitirildiğini belirtti.

Bölgede yapımına devam eden inşaat çalışmalarını bugün Selçuk Belediyesi görevlileri tarafından mühürlendi.

Öte yandan  Özcan Purçu'nun bölgedeki yerini bir başkasına devretmeye çalıştığı iddia edildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.