Dolar 32,5329
%0.14
Euro 34,9198
%-0.15
Altın 2.437,800
%0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
JES toplantısında flaş değişiklik: Halk istedi Valilik erteledi

JES toplantısında flaş değişiklik: Halk istedi Valilik erteledi

İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Orhanlı Köyü’nde yapılması planlanan jeotermal enerji santrali için 21 Nisan Çarşamba günü gerçekleştirilmek istenen Halkın Katılım Toplantısı, bölge halkından gelen tepkiler üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek ileri bir tarihe ertelendi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2021 - 12:18

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Geçtiğimiz kasım ayında Seferihisar’ın Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri’nde, Karen Elektrik A.Ş. firmasının faaliyetlerini yürüttüğü Jeotermal Enerji Santrali (JES) kurulumu bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. Bölge halkı bölge için 2016 yılında verilen “ÇED gerekli değildir” kararını yargı yoluna taşımıştı.

Alanla ilgili yargı süreci devam ederken geçtiğimiz haftalarda  Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Mühendislik ve İnşaat A.Ş.’nin Seferihisar ve Menderes ilçeleri, Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri mevkide 37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES + RES) Tesisleri projesi için ÇED sürecini başlattığı gündeme oturmuştu.

Konuya ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı ile 21 Nisan Çarşamba günü saat 14.00’da projeye ilişkin bölge halkının görüşlerinin alınması için halkın katılım toplantısı düzenleneceği duruyulmuştu.

Ancak bölge halkı, çoğunluğun katılamayacağı toplantı tarihine itiraz etmişlerdi. 

Bölge halkı, koronavirüs önlemleri kapsamında birçok yer kapalı ve 65 yaş üzerindeki vatandaşların sokağa çıkma yasağı olduğu salgın döneminde toplantısının yapılmasının bölge halkının görüşlerinin ve sağlığının hiçe sayılması olduğu belirtmiş ve toplantı tarihinin değiştirilmesi için İzmir Valiliği’ne başvuruda bulunmuşlardı.

BAŞVURU KABUL EDİLDİ

Bölge halkının başvurusunun ardından, JES için yapılması planlanan halkın katılım toplantısı iptal edildi.

Toplantı, bakanlığın belirleyeceği ileri bir tarihe ertelendi. 

Karara ilişkin yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi; “İzmir İli Seferihisar ve Menderes İlçeleri, Orhanlı ve Yeniköy Mahalleleri Mevkii'nde Küçük Menderes Enerji Petrol Jeotermal Maden Elektrik Üretim Müh. İnş. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "37,5 MWe Jeotermal Enerji Santrali ve Yardımcı Kaynak (GES+RES) Tesisleri" projesi ile ilgili olarak, ÇED Yönetmeliğin 9. Maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 21/04//2021 tarihinde, Orhanlı Caddesi No:274/2 (Köylü Kafeterya) Orhanlı/Seferihisar/İZMİR adresinde Saat:14:00’da yapılması planlanan Halkın Katılımı Toplantısı Bakanlığımızca belirlenecek ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.