Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZVAK Genel Kurulu’nda ortalık karıştı: Aday salonu terk etti

İZVAK Genel Kurulu’nda ortalık karıştı: Aday salonu terk etti

Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) Genel Kurulu’nda olay çıktı. Divan Başkanı Tahir Şahin’in, seçimin açık oylamayla yapılması önerisini kurul üyelerine sunması, salonda tansiyonu yükseltti. Başkanlık için mevcut başkan ve aday Ali Erten’e rakip olan Emre Sarıgedik, öneriye tepki gösterdi ve salonu terk etti. 

  • Ege Postası
  • 07.04.2021 - 18:28

EGEPOSTASI- İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı'nın (İZVAK) Genel Kurulu, bugün saat 16.00'da Tarihi Havagazı Fabrikası'nda başladı.

Seçim öncesinde Göztepe, Altay, Altınordu, Menemenspor, Karşıyaka ve Bergama Belediyespor kulüplerinin desteğini alan mevcut başkan Ali Erten başkanlık için aday olan isimlerden biri oldu.

İZVAK başkanlığına aday olan bir diğer isim ise Emre Sarıgedik oldu.

Kurulda Divan Başkanlığını Menemen Spor Kulübü Başkanı Tahir Şahin üstlendi.

SEÇİMDE ORTALIK KARIŞTI

Kurulda oylamaya geçileceği esnada Divan Başkanı Şahin, açık oylama yapılması hususunu gündeme getirerek konuyu kurul üyelerinin önerisine sundu.

Şahin’in önerisine ilk tepki ise Erten’in rakibi Sarıgedik’ten geldi. Sarıgedik, ayağa kalkarak “Demokrasilerde açık seçim olmaz. Biz bunu kabul etmiyoruz” diyerek teklife karşı çıktı ve salonu terk etti.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan Sarıgedik, yaşananların demokrasiye aykırı olduğunu ifade ederek, “Zaten Pazartesi’den itibaren herkes tek tek ‘Oyunuzu şuraya atacaksınız’ diye aranıyordu. İnsanlar bize oy atarken bile ‘Size oy vereceğim ama kimse bilmesin’ diyordu. Şimdi onlar kapalı oylamada bizim kazanacağımızı gördüler. Açık oylama istiyorlar çünkü açık oylamayı kabul etmeyenleri de fişlemek istiyorlar. Konuyu oldu bittiye getirmeye çalışıyorlar. Biz bu oyunda yokuz. Biz bu şekilde demokrasiye gölge düşürüldüğünü söyledik ve tepkimizi göstererek salondan çıktık. Böyle bir iklim olacaksa biz bu iklimde de yokuz. Biz bundan sonra arkadaşlarımızla görüşüp gereğini yapacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.