Dolar 32,5697
%0.07
Euro 34,8560
%-0.03
Altın 2.435,480
%0.22
Bist-100 9.716,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU olağanüstü toplanacak: İzmir suyuna indirim Genel Kurul’a geliyor

İZSU olağanüstü toplanacak: İzmir suyuna indirim Genel Kurul’a geliyor

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU) Genel Kurulu 26 Ocak Perşembe günü olağanüstü toplanacak. Toplantıda, kent genelinde suya yüzde 7 indirim yapılması ve geçtiğimiz yıl yürürlüğe konulan “ÜFE” tarifesinde yeni düzenleme yapılmasının gündeme gelmesi bekleniyor.

  • Ege Postası
  • 24.01.2023 - 12:17

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(İZSU)’nun Şubat 2022’de gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ocak ayından itibaren geçerli olan yüzde 18 zamma ek olarak yüzde 30 zam daha yapılmasına karar verilirken su zamları ÜFE’ye bağlanmıştı.

Her ay yapılan zamlara ek olarak ayrıca Temmuz ayından itibaren15 artı yüzde 8,76 oranındaki ÜFE zammıyla birlikte suya toplamda yüzde 23,76 zam yapılmıştı. 

Yıl boyunca İzmir suyuna yapılan zam, yüzde 200’ü geçerken Cumhur İttifakı ‘katlamalı’ faturalara “Türkiye’nin en pahalı suyu” diyerek tepki gösterirken vatandaşlar ise her ay daha da yükselen su fiyatlarına isyan etmişlerdi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ‘İNDİRİM ADIMI’

Yeni yılla birlikte zamlı olarak devam eden faturalara tepkiler devam ederken İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta su tarifelerinde düzenlemeye gidileceğini duyurmuştu. 

Yapılan açıklamada mahalle statüsüne geçen köy ve beldelerde uygulanan yüzde 50 ve yüzde 75 indirimli tarifelerin Sayıştay Raporu’nda yapılan uyarı doğrultusunda kaldırıldığı belirtilirken “İZSU Genel Müdürlüğü yeni düzenleme ile oluşacak gelir artışını ise kent genelindeki abonelere indirim olarak yansıtacak. Konut ve konut dışı abonelerin ilk kademe su tarifelerinde yüzde 7 oranında indirim yapılacak” demişti.

GENEL KURUL OLAĞANÜSTÜ TOPLANACAK

Öte yandan; 26 Ocak Perşembe günü İZSU Genel Müdürlüğü Olağanüstü Genel Kurul toplantısı düzenleyecek. 

Yüzde 7 indirim kararının görüşülmesinin beklendiği kurulda geçtiğimiz yıl enflasyon oranları üzerinden ÜFE’ye bağlanan ve her ay zamlanan su fiyatlarına ilişkin yeni bir düzenleme yapılması da bekleniyor.

Toplantıda ayrıca katı atık bedellerine ilişkin indirim yapılacağı da ifade edilirken Plan ve Bütçe Komisyonu’nun önergenin ayrıntılarını görüşmek üzere yarın toplantı yapacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.