Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU Genel Müdürü Özkan’dan iddialara yanıt: Zehirlenme vakası yok

İZSU Genel Müdürü Özkan’dan iddialara yanıt: Zehirlenme vakası yok

İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, dün İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren musluklardan akan yoğun kokulu şebeke suyu sorununa ilişkin Egepostası’na konuştu. Alınan örneklerde insan sağlığına etki edecek bir durum olmadığına dikkat çeken Özkan, “Sudan dolayı tespit edilen herhangi bir enfeksiyon ya da toksit bir şey yok. Herhangi bir zehirlenme vakası yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 21.06.2021 - 11:20

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Dün, İzmir’in Buca ve Gaziemir ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren musluklardan akan yoğun kokulu şebeke suyu, vatandaşların tepkisine neden olmuştu.

Bazı vatandaşlar akan sudaki kokunun kanalizasyon kokusuna benzediğini ifade ederek duruma tepki gösterirken AK Parti kanadından da konuya ilişkin sert açıklamalar gelmişti.

İZSU tarafından yapılan açıklamada ise; Tahtalı Barajı’nın suyunun arıtılarak kente verildiği Görece İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa süreli bir teknik arıza meydana geldiği ifade edilmişti.

Öte yandan yetkililerin sorunla ilgilenmesi sürecinde sudan zehirlenme olduğu iddiaları da gündeme geldi.

Konuya ilişkin Egepostası’na konuşan İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, sudan alınan örneklerin tahlillerinin sonuçlarının ellerine ulaştığını ve insan sağlığına zararlı bir durum olmadığını belirtti. 

“HERHANGİ BİR TOKSİT ETKİ YARATACAK BİR SURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Kayda geçmiş, su kaynaklı herhangi bir zehirlenme vakasının kendilerine bildirilmediğini söyleyen Özkan, “Halk Sağlığı Müdürümüz ile görüştüm. Arkadaşlarımız da suyu analiz eden halk sağlığı bölümüyle görüştüler. Sudan dolayı hastanelere başvurular olmuş olabilir. Sudaki koku, sosyal medya paylaşımları ve bizim açıklamamızdan dolayı insanlar paniklemiş olabilirler. Hastaneye başvuranlar var ancak sudan dolayı tespit edilen herhangi bir enfeksiyon ya da toksit bir şey yok. Herhangi bir zehirlenme vakası yok. Bunu samimiyetle söylüyoruz. Biz 16 noktadan su örneği aldık. Su sonuçları hemen çıktı. Tahlillerin milrobiyolojik sonuçlarını da bekledik. Bugün bütün sonuçları halkla paylaşacağız. Herhangi bir toksit etki yaratacak bir surum söz konusu değil” dedi.

“İLK DEFA BAŞIMIZA BÖYLE BİR ŞEY GELDİ”

Sorunun suyun Tahtalı Barajı’ndan tahliseyi sırasında klor seviyesinde meydana gelen düşüşten kaynaklandığını ifade eden Özkan, “Su, barajdan alınıyor, havalandırılıyor, arıtılıyor ve ardından ön klorlama ve son klorlama yapılıyor. Bu işlem otomatik yapılıyor ve yarım saatte bir de tahlil yapılıyor. Bu sırada klor dozunda insan sağlığını etkilemeyecek şekilde klor dozunda bir düşüklük tespit edilmiş. Bundan dolayı bir koku oluşabiliyormuş. Bu sorun da giderildi zaten. Burası uzun süredir olan bir işletme. İlk defa başımıza böyle bir şey geldi” diye konuştu.

“KÖRFEZİ KİRLETECEK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL”

Tahliye edilen suyun caddelere akıtılması da tepki toplarken su nedeniyle Körfez’in de kirleneceği endişelerini de beraberinde getirmişti. Akıtılan suyun baraj suyu olduğuna dikkat çeken Özkan, şunları söyledi; “Bu su bildiğimiz baraj suyu. Sokaklara akıtılan su Tahtalı Barajı’nın suyu. Körfezi kirletecek bir durum söz konusu değil. Biz suyun insan sağlığını etkilemeyeceğinden eminiz, elimizde sonuçlar var.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.