Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İZSU Genel Müdürü Özkan ‘kötü kokunun’ nedenini açıkladı

İZSU Genel Müdürü Özkan ‘kötü kokunun’ nedenini açıkladı

Havaların ısınmasıyla birlikte İzmir’de bir kez daha kendini hissettiren kötü koku vatandaşların tepkisine neden olurken İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, kokunun nedenini açıkladı. Kokunun kaynaklandığı Melez ve Arap derelerinin kuruması ve temizlenmesi çalışmaları nedeniyle sorunun ortaya çıktığını belirten Özkan, “Oradaki suyu boşalttık. Ardından orada biriken teresubat ve çamuru kireçle karıp kenara alıyoruz. Bunlar süzüldükten sonra döküm sahasına iletiyoruz. Bu nedenle Melez ve Arap’ın denizle birleştiği yerde hafif bir koku var. Ama şu anda bütün ekiplerimiz, kepçe ve kamyonlarla çalışıyorlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.04.2022 - 14:58

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir’de yağmurlu havaların sona ermesi sıcaklıkların artmasıyla birlikte kentin kangren haline gelmiş koku sorunu bir kez daha kendini gösterdi.

Özellikle Melez ve Arap derelerinin geçtiği Halkapınar bölgesinde etkili olan koku sorunu, sabah saatlerinde rüzgarın da etkisiyle kentin Çankaya bölgesinde de hissedilir oldu.

Aktarmalı ulaşım sistemi nedeniyle her gün binlerce vatandaşın kullandığı Halkapınar alanındaki koku sorunu, vatandaşlardan tepkileri de beraberinde getirdi.

Koku sorunun nedenine ilişkin açıklama yapan İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan, sorunun çözümü için çalışmaların devam ettiğini söylerken sorunun çözümü için de tarih verdi.

KOKUNUN NEDENİ…

Koku sorunun temelinde derelerin deniz seviyesinin altında olması ve kış boyunca atıkların dere ağızlarında birikmesi olduğunu ifade eden Özkan, “Bizim derelerimiz batık dere.  Yani denizle birleştiği yerler deniz seviyesinin altında. Dolayısıyla bütün kış boyunca yağmur suyunun topladığı teressubat, toz ve toprak orada birikiyor. Biz de yağmur sezonu bittiğinde temizliğe başlıyoruz. Şu anda Halkapınar’da koku sorunu için Melez ve Arap deresinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Öncelikle oradaki suyu boşalttık. Ardından orada biriken teresubat ve çamuru kireçle karıp kenara alıyoruz. Bunlar süzüldükten sonra döküm sahasına iletiyoruz. Bu her sene yaptığımız klasik bir iş. Bu nedenle Melez ve Arap’ın denizle birleştiği yerde hafif bir koku var. Ama şu anda bütün ekiplerimiz, kepçe ve kamyonlarla çalışıyorlar” dedi.

“SORUN KISA SÜREDE ORTADAN KALKACAK”

Çalışmalar için yağmur sezonunun sona ermesini beklemek zorunda olduklarının altını çizen Özkan, çalışmaların bitmesi için de tarih verdi ve “Ekiplerimiz çalışma kapsamında Melez ve Arap derelerinin temizliğini yapıyorlar. Bu temizlik sırasında hafif bir koku oluyor. Biz kku olmasın diye kireçliyoruz. Biz bayram boyunca da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz bunu her ilkbaharda yapıyoruz. Biz bu işlemleri yapmak için yağmur sezonunun bitmesini beklemek zorundayız. Sezon sona erdiğinde de gerekli işlemleri yapıyoruz. Bayram haftasının sonuna kadar bu sorun ortadan kalkacak” diye konuştu.

“ÖNEMLİ BİR SORUN YOK”

Körfez’de kendini yeniden gösteren ‘deniz marulu’ sorununa da değinen Özkan, konunun abartıldığını ifade etti ve şunları söyledi; “Körfez’de bir kirlilik yok. Biz hocamız çıkıyor ve açıklama yapıyor. Çakalburnu’nda deniz marulu deniliyor. Orası bir lagün. Durgun ve sığ su. Dolayısıyla orada deniz marulu olabilir. Deniz hizmetleri bizde değil Büyükşehir’de. Büyükşehir ekipleri de insan gücüyle kıyıya gelen marulları kaldırıyorlar. Bir yerel gazetemizde bu şekilde bir haber çıktı. Ben gidip kendim bölgede inceleme yaptı. Önemli bir sorun yok. Yani Körfez’de bir sorun yok.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.