Dolar 32,5274
%0.25
Euro 34,7512
%0.09
Altın 2.489,350
%1.1
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli şoförler kan ağlıyor!

İzmirli şoförler kan ağlıyor!

Koronavirüs salgınıyla birlikte hayatın durma noktasına geldiği İzmir'de özellikle küçük esnaf iflas eşiğinde. İşleri adeta bıçak gibi kesilen taksicilerin ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık işlerin yüzde 80 azaldığını ve sadece taksicilerin değil, tüm esnafın ekonomik açıdan tehlikede olduğunu dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2020 - 17:23

OZAN GÜMÜŞ/EGEPOSTASI – Ülke geneline yayılan ve son verilere göre 37 yurttaşın hayatını kaybettiği koronavirüs salgınına karşı mücadelede İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge, çok sayıda esnafa kepenk indirdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ‘herkes kendi OHAL’ini uygulasın’ çıkışı ve ‘Zorunlu olmadıkça evden çıkmayın’ açıklamalarının ardından taksiciler de kontak kapatmak zorunda kaldı.

Koronavirüs salgınına yönelik yerel yönetimlerin kamusal alanlarda uyguladığı dezenfekte çalışmaları haricinde taksiciler de kendi çabalarıyla ‘ekmek tekneleri’nde koronavirüse karşı tüm tedbirleri alarak, dezenfekte işlemlerini uyguluyor. Birçok kurum ve kuruluşun ‘evde çalışma modeli’ne geçmesi ve vatandaşların kendilerini evlerinde izole etmesi sonucunda İzmir’de toplu taşıma kullanımı yüzde 80’e yakın düşüş yaşanırken taksilerde de bu oran aynı seviyede seyretti.

İşleri bir anda durma noktasına gelen ve adeta kan ağlayan şoför esnafının yaşadığı sorunları ve bu sorunlar karşısında bekledikleri talepleri EGEPOSTASI’na açıklayan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık hükümetin kredi ödemeleri konusunda esnafa yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

‘İŞLERİMİZ YÜZDE 80 AZALDI’

Alınan kararlar doğrultusunda insanların sokağa çıkmaması nedeniyle taksicilerin işlerinin yüzde 80 oranında düştüğünü ifade eden Başkan Anık: “Her esnafın borcu var, kredi ödemeleri var. Devletin bize kredi ödemelerinde yardımcı olması gerekiyor. Kredi borçlarının ötelenmesi gerekiyor. Bu durum bizim elimizde değil maalesef, tüm dünyayı kasıp kavuran bir salgınla karşı karşıyayız. Açık ve net söylüyorum; eğer bu süreç 2 ay daha sürerse, küçük esnafın işi biter. İşimiz yüzde 80 düştü” diye konuştu.

Hükümetin açıkladığı Ekonomik İstikrar Paketi içeriğiyle büyük işletmelerin desteklendiğine konuşmasında değinen Başkan Anık, küçük esnafın da aynı şekilde desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Taksilerde ikişer kişi çalışıldığı hatırlatarak, istihdam ettikleri insanları işten çıkarmak istemediklerini dile getiren Başkan Celil Anık, bu bağlamda hükümetin sigorta primleri konusunda esnafa kolaylık sağlamasını ve vergi borçlarıyla kredi ödemelerinin ötelenmesinin çözüm olacağını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.