Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli öğretmenden okul duvarına 'Türk Panoraması'

İzmirli öğretmenden okul duvarına 'Türk Panoraması'

Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yapan Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Reşit Bayık yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

  • Ege Postası
  • 24.11.2021 - 12:35

Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Reşit Bayık, bir yıl süren emek dolu çalışmaların sonucunda bahçe duvarlarını öğrencilerle birlikte resimledi. ‘’Dünden Bugüne Türk Panoraması’’ adlı çalışmayla okul duvarlarını süsleyen Bayık, hem öğrencilerde tarih bilinci oluşturmaya çalıştı hem de öğrencilerin millî ve manevi yönden bilinçlenmesine katkı sağladı.

Geleceği inşa edecek olan gençlerin kendi geçmişlerini bilmelerinin ve buna sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizen Bayık, resimlerin üzerinde konuşulabilecek ayrıntılarla fark yarattı. Bu şekilde öğrencilerin gerek kendi aralarında gerekse Tarih derslerinde derin tarihi tartışmaların temelini atabileceklerini belirten Bayık, aynı zamanda öğrencilere ve öğretmenlere görsel bir şölen sunuyor.

Tire Öğretmen Melahat Aksoy Sosyal Bilimler Lisesi’nde okul duvarlarını süsleyen ’Dünden Bugüne Türk Panoraması’’ adlı çalışma misafirlerin dikkatini çekiyor. Bayık çalışmasının Türk milletinin Ergenekon’dan çıkışıyla başlayan binlerce yıllık uzun yürüyüşünü konu aldığını söyledi. Mehmet Reşit Bayık, ‘Resim ayrıntılı olarak incelediğinde soldan sağa doğru durmak bilmeyen uzun bir yürüyüş ve bu yürüyüşün sonunda kurulan Türkiye Cumhuriyeti ‘nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk atı üzerinde muzaffer bir komutan olarak resmediliyor’ dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.