Dolar 32,5775
%0.12
Euro 34,9813
%0.44
Altın 2.429,910
%0.28
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in suyu koruma altında

İzmir’in suyu koruma altında

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, İzmir’in suyunu koruma altına almak için önemli bir karara imza attı. Resmi Gazete’de yayımlana karar göre, Bornova Pınarbaşı kaynağının çevresinin bir kısmı ‘Mutlak Koruma Alanı', 'Birinci Derece Koruma Alanı' ve 'İkinci Derece Koruma Alanı' ilan edildi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 10:04

EGEPOSTASI-  Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bornova ilçesinde yer alan 2 adet su sondaj kuyusu ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yıllık ortalama 1 buçuk hektometreküp su sağlayan Pınarbaşı kaynağının çevresinin bir kısmı ‘Mutlak Koruma Alanı', 'Birinci Derece Koruma Alanı' ve 'İkinci Derece Koruma Alanı' ilan edildi.

Mutlak Koruma Alanı içerisinde kalan alanlarda hiçbir faaliyete izin verilmeyeceği belirtilirken, Devlet Su İşleri dışında kalan kurumların sondaj kuyusu açma işlemi de yasaklandı. 

Pınarbaşı Kaynağından itibaren bin 440 metrelik alanı kapsayan alan ise Birinci Derece Koruma Alanı ilan edildi. Koruma alanı içerisinde kalan Gürpınar mahallesi içerisinde kalan sınırlarda yeni imar tadilatı yapılmasının önüne geçildi. Öte yandan alan içerisinde kentsel yapılaşma, mezarlık, karayolu ve demiryolu yapımı da yasaklandı. 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararda dikkat çeken bir diğer detay ise, İkinci Derece Koruma Alanı içerisinde bulunan taş ocakları, ‘Emniyetli İşletme Taban Kotu’’na kadar işletme yapabilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.