Dolar 32,5374
%0.16
Euro 34,9490
%-0.07
Altın 2.457,450
%0.87
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in su altı kültür mirasını turizme kazandırmayı hedefleyen protokol imzalandı

İzmir’in su altı kültür mirasını turizme kazandırmayı hedefleyen protokol imzalandı

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsünce hazırlanan, "İzmir Su Altı Kültür Mirasının Tespiti ve Turizme Kazandırılması Çalışmaları Projesi" protokolü imzalandı.

  • Ege Postası
  • 16.04.2021 - 13:27

Valilikten yapılan açıklamaya göre imza töreni, DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsüne ait Piri Reis Araştırma Gemisi’nde gerçekleştirildi. Protokole, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar imza attı.

Vali Köşger, burada yaptığı konuşmada, İzmir'in deniz altı mirası itibarıyla dünyanın en zengin bölgelerinden biri olduğunu vurgulayarak, "İzmir ekonomisi adına yapılacak çok şey olduğunu söyleyegeldik. Turizm alanında da yapılacak çok şey var. Turizmin çeşitlendirilmesi anlamında yapılacak işlerden birisi de su altı turizmi kapsamında, su altındaki kültür hazinelerinin ortaya çıkarılması ve turizmin hizmetine verilmesidir." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nükhet Hotar da Valilik ile DEÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsünün destekleriyle Piri Reis Gemisi’nin yeni görevine hazır olduğunu belirtti.

İzmir'deki su altı batıklarını araştırma ile envanterini çıkarma ve süreç içerisinde deniz tarihi müzesi oluşturmak için ilk adımı imzalanan protokolle attıklarını dile getiren Hotar, "İzmir, denizcilik tarihi adına çok önemli bir konuma sahip. Projemiz, 'mavi miras' kapsamı altında yine üniversitemizin, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığının doğrudan desteği ve bakanlar kurulu kararı ile yaptığı çalışmalarla şekillendi. Bu noktaya kadar geldi. İnşallah bu protokolle de bu noktadan sonra İzmir'e özel yeni gelişmelerle hem kamuoyunun hem insanlığın hem bilim dünyasının karşına çıkmış olacağız." diye konuştu.

Vali Köşger ve Prof. Dr. Hotar, gemide incelemelerde bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.