Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in ‘deniz projesine’ bakanlıktan vize

İzmir’in ‘deniz projesine’ bakanlıktan vize

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun soluklu projelerinden olan İzmirdeniz Projesi’nin 2. Bölgesi olarak tanımlanan Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arasında kalan bölgenin /5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve İlavesi teklifinin onaylandığını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 10.06.2021 - 16:55

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uzun soluklu projelerinden olan İzmirdeniz Projesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi. 

Bakanlık, Mavişehir'den İnciraltı'na kadar uzanan ve özel mülkiyete konu olmayan kıyı kesiminin, İzmirlinin kıyı kullanış biçimlerine uygun yeni düzenlemelerin getirilmesini öngören preojenin 2. Bölgesi olarak tanımlanan Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arasında kalan bölgenin /5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve İlavesi teklifinin onaylandığını duyurdu.

Konuya ilişkin Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Bakanlığımızın  24.05.2021 tarihli ve 970924 sayılı yazısı ile, İzmirdeniz Projesi (2. Bölge) kapsamında; Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arası kıyı kesimine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve İlavesi teklifi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 102 (j) maddesi ile 3621 sayılı Kıyı Kanununun 7. maddesi uyarınca Bakanlık Makamınca onaylandığı, bildirilmiştir.”

PROJE BİLGİLERİ

İzmir kıyısının bütünsel planlanması kapsamında planlanan proje;  Mavişehir-Alaybey Tersanesi arası (1.Bölge), Alaybey Tersanesi-Alsancak Limanı arası (2.Bölge), Alsancak Limanı-Konak Köprülü Kavşağı arası (3.Bölge), Konak Köprülü Kavşağı-Üçkuyular Vapur İskelesi arası (4.Bölge) 4 ayrı bölge belirlenmiş olup; planlamaya konu alan bu bölgelerden birini teşkil etmekte.

Öte yandan, proje kapsamında bazı ulaşım yollaırnda da düzenleme yapılması öngörüldü. Proje raporunda konuya ilişkin şu ifadeler yer aldı; “İzmir Ulaşım Ana Planı” kapsamında İzmir Körfezinde hizmet vermek üzere alınacak 15 adet yolcu gemisinin mevcut iskelelere engelli kullanıcıların ulaşımı da dikkate alınarak uygun hale getirilmesi amacı ile Bayraklı İskelesine “ek yüzer” iskele ilavesine gerek duyulmuştur. Bu doğrultuda; Ulaşım Dairesi Başkanlığımızca çalışmaları yürütülen “Deniz Ulaşımını Geliştirme Projesi” kapsamında; mevcut iskelelerin alımı yapılan yeni yolcu gemilerine uyum sağlayacak şekilde düzenlenmesine ilişkin yapılan çalışmalar sonucunda kent içi deniz ulaşımında önemli bir yere sahip olan ve kentliler tarafından yoğun bir şekilde kullanılan Bayraklı İskelelerinin revize edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda; planlama alanımızda kalan Bayraklı İskelesinin büyütülmesine ilişkin düzenlemeler yapılmıştır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.