Dolar 32,5870
%0.23
Euro 34,8164
%0.44
Altın 2.421,470
%-0.47
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’in bir ilçesine daha JES hamlesi: Önce sondaj sonra tatil köyü

İzmir’in bir ilçesine daha JES hamlesi: Önce sondaj sonra tatil köyü

İzmir menşeli Tahtalı Grup İnşaat Anonim Şirketi, İzmir’in ormanlık dokusuyla ve tarımsal faaliyetleriyle ön plana çıkan Kemalpaşa ilçesinde JES projesi için harekete geçti. JES çalışması yapılan alanda doğal kaynak suyun bulunması durumunda bölgeye 99 yataklı tatil köyü yapılması planlanıyor. 

  • Ege Postası
  • 12.08.2022 - 10:58

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir menşeli Tahtalı Grup İnşaat Anonim Şirketi, İzmir’in ormanlık dokusuyla ve tarımsal faaliyetleriyle ön plana çıkan Kemalpaşa ilçesinde JES projesi için harekete geçti.

Firma, ilçenin turizm merkezi olan Nazarköy ve ormanlık dokusuyla bilinen Yukarıkızılca köyü’nün yakınındaki Örnekköy Mahallesi’nde arsa vasıflı arazide “Jeotermal Kaynak Arama ve Çıkarma” projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunarak ÇED sürecini başlattı.

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre; arama faaliyeti sonrasında uygun jeotermal kaynak ve doğal mineralli suyun bulunması halinde aynı bölgede “Toplam 99 Odalı Tatil Köyü” projesi hayata geçirilecek.

İlgili faaliyete ilişkin raporda şu ifadelere yer verildi; “…ÇED Yönetmeliği kapsamı dışında değerlendirilen proje kapsamında yapılacak olan 25 odalı otelin -2. katında yer alacak tedavi merkezinde kullanılacaktır.”

RUHSAT VALİLİK’TEN VERİLDİ

Proje tanıtım dosyasında ayrıca, Tahtalı Grup İnşaat Anonim Şirketi’ne ilgili proje için ruhsatın 2022 yılı Mayıs ayında  İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından verildiği ifade edilirken ruhsatın geçerlilik süresinin ise 2024 Ekim ayında sona ereceği belirtildi. 

Mevcut planlarlarda “kentsel gelişme alanı” olan bin metrekarelik alanda hayata geçirilmesi planlanan JES projesinin proje maliyeti ise 47 milyon 740 bin lira olarak belirlendi.

Hazırlanan proje dosyasında ayrıca çalışma alanının en yakın yerleşim merkezine yalnızca 900 metre uzaklıkta olduğu ifade edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.