Dolar 32,4279
%0.05
Euro 34,4611
%-0.1
Altın 2.488,520
%0.21
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’i yeniden şiddetli yağış vurdu

İzmir’i yeniden şiddetli yağış vurdu

İzmir’de etkili olan sağanak yağış, bazı bölgelerde hayatı felç etti. Özelikle Karabağlar bölgesinde etkili olan yağış, dereleri taşırdı. Öte yandan Meteoroloji. 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, İzmir’de bugün yaklaşık 2 saat etkili olan gök gürültülü sağanak yağışta Bergama ilçesinde metrekareye düşen yağış miktarı 35,4 kilogram, Aliağa ilçesinde ise 34,8 kilogram olarak kaydedildi. Karabağlar Belediyesi ekipleri, sağanak yağışın ardından seferber oldu. Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yağışın hayatı olumsuz etkilediği yerlerde yol açma ve yardım çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

  • Ege Postası
  • 26.08.2022 - 12:53

İzmir’de bugün sabah saatlerinde etkili olan ve yaklaşık 2 saat süren gök gürültülü sağanak yağış hayatı felç etti. Buca, Karabağlar, Konak ilçelerinde birçok cadde ve sokak adeta göle dönerken, vatandaşlar ve trafikte bulunan sürücüler zor anlar yaşadı. Bazı ev ve iş yerlerinde de su baskınların olduğu sağanağın ardından ekipler suların tahliye edilmesi için yoğun çaba sarf etti.

Rögarların taşması nedeniyle yol üzerindeki bazı iş yerlerini su bastı.

Karabağlar’ın Kaymakkuyu semtinde taşan su kanalı nedeniyle oluşan selin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ekiplerinin yolları açmak için çalışma yürüttüğü belirtildi.

İzmir’de metrekareye 35,4 kilogram yağış düştü

Öte yandan, Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, kentte bugün bölgesel olarak etkili olan gök gürültülü sağanak yağıştan en çok kentin kuzey ilçeleri etkilendi. Yaklaşık 2 saat süren yağışlarda Bergama’da metrekareye düşen yağış miktarı 35,4 kilogram, Aliağa’da 34,8 kilogram, Konak ve Menderes’te ise 22,4 kilogram olarak ölçüldü.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN YAĞIŞ MESAİSİ

Karabağlar Belediyesi ekipleri, bugün öğlen saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından seferber oldu. 

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri yağışın yoğun görüldüğü bölgelere acil müdahale etti. Yoğun yağış nedeniyle kapanan yolları açmak için yoğun mesai yapan ekipler temizlik çalışması da yürüttü.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yurttaşların talepleri için de ekiplerin teyakkuzda olduğunu belirterek, çalışmaların aralıksız sürdüğünü açıkladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.