Dolar 32,5983
%0.38
Euro 34,7501
%0.05
Altın 2.497,650
%0.53
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’i sağanak vurdu: Polis aracı çöken yolun içine düştü

İzmir’i sağanak vurdu: Polis aracı çöken yolun içine düştü

İzmir’de gece saatlerinde başlayan sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirirken, Narlıdere ilçesinde bir polis aracı çöken yolun içerisine düştü. Öte yandan kent genelinde etkili olan yağışa İZSU ekipleri tarafından gece boyunca müdahale edildi. Ekipler geçici olarak oluşan ani su baskınları için ızgara temizliği yaptı ve seyyar pompalarla suları çekti.

  • Ege Postası
  • 27.01.2023 - 08:50

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İzmir merkez ve ilçeleri için yapmış olduğu sağanak yağış ikazının ardından gece saatlerinde il genelinde kuvvetli yağış etkili oldu. Narlıdere ilçesinde şiddetli yağışlardan dolayı birçok cadde ve sokak göle dönerken, 9 Eylül Caddesi’nde kısa bir süre önce altyapı çalışması yapılan yolun bir kısmı çöktü. O esnada yolda seyir halinde olan polis aracının da bir kısmı çöken yolun içerisinde düştü.

Polis ekipleri el birliğiyle çöken aracı bulunduğu yerden çıkarmak için mücadele ederken, aynı zamanda park halindeki aracının lastiği çukura denk gelen bir vatandaş da kendi imkanlarıyla aracını bulunduğu yerden çıkardı.

Öte yandan, Konak ilçesi Eşrafpaşa Caddesi de kuvvetli sağanak yağış dolayısıyla adeta göle dönerken, ilçede bazı ev ve iş yerlerinde su baskını olduğu, itfaiye ekiplerinin de suları tahliye etmek için çalışmalar yaptığı öğrenildi. (İHA)

İZSU’dan gece mesaisi!

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü'nün 500’e yakın personelden oluşan gece ekipleri, 30 büyük kombine aracı ve 13 küçük kanal açma aracı ile çalışmalarını sürdürdü. Yağışın neden olduğu bölgesel sıkıntılar İZSU ekiplerinin yoğun gayreti ile çözüme kavuşturuldu.

Ekipler geçici olarak oluşabilecek ani su baskınlarına karşı ızgara temizliği yaptı ve seyyar pompalarla suları çekti. Kısa sürede yüksek miktarda yağış alan bölgelerde yaşanan taşkın sorunu ekiplerin müdahalesi ve yoğun çalışması sonrası normal seviyeye döndürülerek yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.