Dolar 32,3280
%0.24
Euro 35,0837
%-0.11
Altın 2.292,560
%0.66
Bist-100 8,98
%2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’deki okulda ‘Masal Kahramanları Festivali’ coşkusu

İzmir’deki okulda ‘Masal Kahramanları Festivali’ coşkusu

İzmir’in Karşıyaka İlçesinde Fatma Neşe Kaya İlkokulu’nda eğitim öğretim gören öğrenciler bugün farklı bir heyecan yaşadı. Okuldaki kütüphaneye kitap bağışı toplayabilmek için Masal Kahramanları Festivali ve kermes düzenlendi. Öğrenciler okula sevdikleri kahramanların kostümlerini giyerek geldi.

  • Ege Postası
  • 01.04.2022 - 15:46

EGEPOSTASI - 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında kapılarını açan Fatma Neşe Kaya İlkokulu’nda eğitim gören minikler Masal Kahramanları Festivali’nde coşkulu anlar yaşadı.

Minikler hayallarindeki masal kahramanlarının kostümlerini giyerek okula gittiler.

Heyecanları yüzlerinden okunan öğrenciler gün içinde yapılan etkinlik ve müziklerle doyasıya eğlendiler.

Öğrencilerden kimi Rapunzel, kimi Harry Potter, kimi Pamuk Prenses, kimi Superman, kimi Çizmeli Kedi, kimisi de Karlar Kraliçesi Elsa karakterlerine büründü.

Öte yandan veliler tarafından düzenlenen kermeste hazırlanan yiyecek ve el işi ürünler satılarak okulun kütüphanesine kitap alınması için gelir sağlandı.

KİTAP BAĞIŞI İÇİN ÇAĞRI

Okulda daha önce de birbirinden önemli etkinliklere imza atan Okul Müdürü Yeşim Akar, “Bu festivalin amacı okulumuzda açılan kütüphanelerin Bakanlığımızın yürüttüğü ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesi kapsamında çocuklara ‘Masal Kahramanları Festivali’ni tanıtmaktı. Bu tanıtım sonrası çocuklarımız çok mutlular, çok eğleniyorlar. ‘Bugün en güzel günümüz’ diyorlar. Bütün masal kahramanlarını tanıdılar. Onlara kitap okuma sevgisini aşılamak istiyoruz. Onlar da bunun farkına varınca çok mutlu oldular” ifadelerini kullandı.

Akar kitap bağışı için de yetkililere “2 bin 220 kitabımız, 2 tane de kütüphanemiz var. 5 bin kitabı hedefliyoruz. Eğer kitaplarımız gelirse çocuklarımız adına çok mutlu oluruz” çağrısında bulundu.

Öte yandan Fatma Neşe Kaya İlkokulu’nda öğrenciler geçtiğimiz günlerde düzenlenen Çömlek Atölyesi etkinliğine katılarak el becerileri kazanırken, Orman Haftası kapsamında ise bir yandan fidan diktiler, bir yandan da çiçek ektiler.

Son olarak bu yıl 102. yılını kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında okulda sürprizlerle dolu bir etkinlik hazırlanıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.