Dolar 32,5136
%0.12
Euro 34,7226
%-0.03
Altın 2.500,950
%0.66
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir’de Zafer Bayramı coşkusu

İzmir’de Zafer Bayramı coşkusu

26 Ağustos’ta Büyük Taarruz ile başlayıp 30 ağustos’ta zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı ve Türk tarihinin dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı İzmir’de kutlanmaya başladı. Sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nında çelenk töreniyle başlayan kutlamalar, protokol töreniyle devam etti.

  • Ege Postası
  • 30.08.2021 - 10:26

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI - Kurtuluş Savaşı’nın zaferle taçlandığı ve Türk tarihinin dönüm noktası olan 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99. yıl dönümü İzmir'de kutlanmaya başladı.

Gün boyu dürecek olan kutlama ve törenler, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreniyle başladı.

Çelenk töreni ve Vali’nin makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda protokol töreni düzenlendi.

Törene, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer siyasi parti il başkanları, İzmir milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları katıldı.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN İLKELERİ BİZE REHBER OLMAYA DEVAM EDECEK”

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Hava Savunma Yüzbaşı Orçun Oral, şunları söyledi;

“99 yıl önce bugün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda tarihte eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır. 26 Ağustos'ta Malazgirt Savaşı’yla Anadolu'nun kapılarını Türklere açan kahraman ordumuz 30 Ağustos zaferiyle de Anadolu topraklarının Türk vatanı olduğunu düşmana ispatlamıştır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos zaferiyle Yüce Türk milleti yokluğun ve imkânsızlıkların hakim olduğu bir dönemde dahi mucizeler yaratabildiğini, istiklal ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kasteden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu bu eşsiz zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir. Bu zafer, vatanı ve bakımsızlığı yok edilmek istenen milletimizin tüm fertleriyle birlikte verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir. Yüce milletimiz vatan sevgisinin yıkılmaz azim ve iradesinin bir eseri olarak ortaya çıkan bu eserle sadece düşman mağlup edilmemiş aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış, ulusumuzun tam bağımsız ve özgür yaşaması için gerekli tüm koşullar sağlanmış, milli onur bu zaferle tekrar taçlandırılmıştır. Yüce milletimizin hürriyet ve istiklali için mücadele eden büyük kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun temel değerlerini, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birlikte ve beraberliğini korumak ve yaşatmaktır. Bu sorumluluğu yerine getirmek Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar var olmasının en temel koşuludur. Yüce Türk milleti nezdinde güzide bir yer edinen Türk Silahlı Kuvvetleri’nin disiplin, vazife anlayışı ve damarlarında hissettiği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle üstlendiği her görevi başarıyla yerine getireceği milletimizce bilinmektedir. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne rehber olmaya devam edecektir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri, dün olduğu gibi bugün de Türk milletinin emrinde, onun temel kaynağı, gururu ve kutsal vatan topraklarının teminatı olmaya devam ederken Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve kararlılığı içerisindedir. Bize bu zaferi kazandıran başta Ulu Önder ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan, millet ve bayrak için bir an bile tereddüt etmeden canını feda eden aziz şehitlerimize şükranlarımıza sunarız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.